Social

SPITALUL RAIONAL DIN CANTEMIR VA FI EFICIENTIZAT ENERGETIC CU AJUTORUL PARTENERILOR EUROPENI

09 noiembrie, 2017

Spitalul raional din Cantemir va fi eficientizat energetic datorită calităţii de membru al oraşului în programul „Pactul pr¤imarilor – Est”, finanţat de Uniunea Europeană.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Vecinătăţii Estice a UE, proiectul a fost lansat la începutul toamnei și include izolarea termică a fațadei și construcția acoperișului clădirii. Lucrările de reparații includ și modernizarea sistemului de ventilație, dar și instalarea panourilor solare, ceea ce va permite spitalului să utilizeze resurse regenerabile de energie și să reducă cheltuielile pentru încălzire.

Proiectul este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională cu scopul de a spori gradul de confort în secţia chirurgie.

Proiectul investițional urmează să aducă beneficii celor circa 63 de mii de cetățeni, locuitori ai raionului Cantemir, care se adresează la spitalul raional pentru a primi asistență și îngrijiri medicale.

„În contextul implementării politicilor de dezvoltare regională și întru asigurarea parcursului european al țării noastre, reducerea consumului și a risipei de energie este din ce în ce mai importantă. Măsurile de eficiență energetică sunt recunoscute tot mai mult ca un mijloc de a ajunge la aprovizionarea sustenabilă cu energie, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, îmbunătățirea securității aprovizionării și reducerea costurilor. Iată de ce eficiența energetică este, prin urmare, o prioritate pentru noi, iar asemenea proiecte investiționale ca cel de eficientizare energetică a spitalului raional Cantemir sunt foarte necesare și importante", a specificat directorul ADR Sud, Maria Culeșov.

INFOTAG precizează: Pactul Primarilor este o iniţiativă a UE ce prevede reducerea către anul 2020 a emisiilor de CO2 cu cel puţin 20%. Programul ajută municipalitățile să îmbunătățească calitatea vieții printr-o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, încurajând și sprijinind autoritățile locale să realizeze și să implementeze o politică energetică locală mai durabilă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.09 11:41 anton
    este foarte bine...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.