Social

LA CHIŞINĂU AU FOST REŢINUŢI MEMBRII UNEI GRUPĂRI CRIMINALE CARE VINDEAU DROGURI PRIN INTERMEDIUL REŢELELOR ONLINE

09 noiembrie, 2017

La Chişinău au fost reţinuţi cinci membri ai unei grupări criminale care vindeau droguri prin intermediul reţelelor online de telefonie Viber, WhatsApp, Messenger. Anunţul a fost făcut, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de şeful Poliţiei capitalei, Corneliu Groza.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că gruparea folosea argouri speciale pentru „perfectarea” comenzii, iar drogurile sintetice erau aduse din Ucraina, China şi Rusia.

„Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita o doză sau câteva doze de droguri printr-un mesaj remis online în aplicaţia grupului închis. Clientul era obligat să achite bani de la 350 lei până la 2 000 lei, prin intermediul terminalelor de plăţi electronice. Ulterior el primea un mesaj în care era specificat locul drogurilor ascunse. În Chişinău au fost depistate în jur de 97 de astfel de ascunzişuri. Valoarea drogurilor depistate ajunge la peste 3,5 mil. lei”, a spus poliţistul.

El a îndemnat părinţii să atragă atenţia unde merge copilul lor, ce site-uri accesează şi în ce grupuri este membru.

„Îngrijorare trebuie să provoace şi faptul că minorii efectuează anumite plăţi prin terminale. Din păcate, problema narcomaniei în Chişinău demult nu mai este doar problema poliţiei”, a spus Groza.

Potrivit lui, dacă pe parcursul anului 2016 în capitală au fost deconspirate 69 de grupări criminale, în primele 10 luni ale anului curent numărul acestora a ajuns la 97, fiind înregistrate peste 800 de cazuri de comercializare a drogurilor faţă de 200 în anul trecut.

„O mare parte din droguri sunt vândute în cluburile de noapte. Astfel, după ultimele arestări, în vizorul poliţiei au ajuns cinci studenţi şi doi membri ai unei confesiuni religioase”, a explicat el.

Potrivit şefului direcţiei Antidrog al Inspectoratului General al poliţiei, Ion Ţurcan, în ultimele trei zile, afară de gruparea menţionată, au fost deconspirate încă trei.

„Au fost arestate cinci persoane de etnie romă, care locuiesc în orăşelul vatra. Aceştia vindeau heroină. În vizorul poliţiei din Chişinău şi din 26 de raioane se află 95 de persoane – traficanţi de droguri şi narcomani. Au fost arestate 25 de persoane, iar o bună parte din ei au fost anterior judecaţi. Armele şi muniţiile deţinute ilegal şi drogurile confiscate sunt estimate la 15 mil. lei”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.