Social

PESTE 900 DE FAMILII VULNERABILE DIN MOLDOVA AU BENEFICIAT DE ASISTENŢA UE ÎN CADRUL UNUI PROIECT DE SCHIMBARE A VIEŢII COPIILOR ŞI FAMILIILOR

10 noiembrie, 2017

Peste 900 de familii vulnerabile de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de ajutor şi consultanţă din partea Delegaţiei UE în Moldova în cadrul proiectului „Deschidem ușile pentru copiii Europei”. Rezultatele proiectului au fost prezentate joi în cadrul conferinţei internaţionale cu genericul „Societatea Civilă. Consolidăm capacități și parteneriate pentru a transforma viața Copiilor, Familiilor și Comunităților”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, managerul proiectului, președintele fundaţiei britanice „Speranţă şi casă pentru copii” în Moldova, Liliana Rotaru, a spus că la proiect au participat 28 de ONG-uri.

„Proiectul a fost implementat în 13 raioane ale RM pe parcursul a doi ani. Acesta este menit să consolideze capacitățile ONG-urilor din teritoriu și să stabilească parteneriate puternice între societatea civilă și autoritățile centrale și locale pentru a ajuta familiile dezavantajate cu copii să rupă cercul vicios al vulnerabilității”, a spus ea.

Organizațiile au lucrat cu familiile vulnerabile din Ocnița, Edineț, Dondușeni, Râșcani, Drochia, Bălți, Tiraspol şi Bender, Chișinău, Hâncești, Cimișlia, Leova, Basarabeasca şi Cantemir.

Toate ONG-urile selectate activează în domeniul social, iar activitatea lor în mare parte vine în sprijinul familiilor vulnerabile cu copii, a vârstnicilor, persoanelor cu nevoi speciale, reprezentanților minorităților.

Totodată, 13 dintre cele mai active ONG-uri au beneficiat de minigranturi în valoare de 2 mii euro. Unii au folosit acești bani ca să organizeze evenimente de sensibilizare a opiniei publice, ateliere de creație, activități extrașcolare, tabere de vară, seminare de parenting, cluburi pentru adolescenți despre deprinderi de viață, evenimente de sensibilizare.

INFOTAG precizează: Proiectul „Consolidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a celor mai marginalizați părinți și copii” a fost finanțat de Uniunea Europeană. Costurile proiectului se ridică la 336 mii de euro.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.10 10:17 David
    Cei care a primit - sunt multumit.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.