Social

ÎN MOLDOVA VA FI CREAT UN CENTRU DE FORMARE CONTINUĂ PENTRU SPECIALIŞTII DIN DOMENIUL FINANCIAR-BANCAR

16 noiembrie, 2017

Din anul 2018, circa 300 de specialişti vor fi instruiţi gratuit în domeniul financiar bancar şi non-bancar, potrivit unui memorandum semnat în ajun de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare şi Centrului de Excelenţă în Economie şi Finanţe.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la organizatori, documentul prevede crearea unui Centru de formare continuă practică pentru specialiştii din domeniul finanţelor. Cursurile se vor desfăşura la subiectele: bazele antreprenorialului şi ale asigurărilor, noile reglementări prudenţiale privind implementarea standardelor Basel III şi aptitudini soft de management. Beneficiarii vor fi atât angajaţii sectorului bancar şi non-bancar, cât şi tinerii şomeri, absolvenţii instituţiilor de învăţământ cu profil economic din ţară şi administratorii start-up-urilor.

Primul curs la Centrul de formare continuă practică pentru specialiştii din domeniul finanţelor va fi desfăşurat în anul de studii 2018-2019.

Secretarul general de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, a spus la lansarea proiectului, implementat de reprezentanţa CALLIDUS Moldova, că acesta este extrem de necesar, deoarece serviciile financiare stau la baza dezvoltării ţării.

„Avem nevoie de angajaţi calificaţi, pentru că ei se vor încadra mai uşor în câmpul muncii. Mulţumim finanţatorilor pentru oferirea sprijinului necesar şi specialiştilor care vor contribui la implementarea proiectului”, a menţionat el.

Viceguvernatorul BNM, Cristina Harea, a remarcat că BNM susţine iniţiativa şi se alătură cu plăcere acestui parteneriat, pentru a fi mai aproape de necesităţile pieţei, pentru a fi în pas cu dezvoltarea sectorului.

„De altfel, nu doar sectorul bancar, dar majoritatea domeniilor sunt într-o dezvoltare atât de rapidă încât studiile făcute odată nu sunt suficiente şi atunci educaţia continuă este foarte importantă. Apreciem contribuţia generoasă a partenerilor dedicată creşterii capacităţii profesionale a sectorului financiar din Republica Moldova”, a spus ea.

Ambasadoarea Austriei în Moldova, Christine Freilinger, a declarat că „Moldova are toate şansele să dezvolte o piaţă financiară puternică, iar pentru asta persoanele trebuie să acumuleze cunoştinţe nu doar în domeniul teoretic, dar şi în cel practic, ceea ce va permite acest proiect”.

Programul este finanţat de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare în proporţie de 50%, ceea ce constituie circa 500 mii de euro, şi de partenerii internaţionali ai proiectului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.