Social

GUVERNUL VA MAJORA ÎN 2018 CUANTUMUL SUMEI ALOCATE PENTRU ALIMENTAŢIA ÎN INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT

17 noiembrie, 2017

Guvernul va majora în anul 2018 cuantumul sumei alocate pentru alimentaţia în instituţiile de învăţământ. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut joi, în cadrul audierilor în Parlament, de către secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Potrivit lui, Guvernul a întreprins mai multe acțiuni pentru îmbunătățirea calității alimentației copiilor. Au fost elaborate un şir de acte normative şi de cerinţe minime pentru instituţiile de învăţământ preşcolar referitor la dotarea depozitului de păstrare a produselor, respectarea normelor sanitare. Documentul se află la etape de examinare.

Șeful adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Toma, a menţionat că, din cele 1224 blocuri alimentare în grădiniţe, doar 923 corespund normelor sanitare, iar 254 din cele 1147 cantine din şcoli necesită reparaţii.

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a spus că au fost pronunţate sentinţele în privinţa a cinci funcţionari şi agenţi economici implicaţi în livrarea produselor alimentare alterate.

Deputatul Partidului Socialiştilor, Vasile Bolea, a criticat raportorii pentru lipsa unor decizii concrete referitor la subiectul discutat. În opinia sa, „acţiunile trebuiau concentrate pe pedepsirea celor care au livrat produse stricate la grădinițe”.

„Rapoartele dumneavoastră sunt obișnuitele discuții cu privire la punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu UE. Trebuie pedepsiţi fondatorii întreprinderilor, pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să se gândească să livreze produse alterate instituțiilor de învățământ”, a spus el.

După câteva ore de dezbateri, deputații au convenit să pregătească pentru următoarea ședință o decizie a parlamentului, precum și o „listă neagră” a agenților economici care au participat la furnizarea produselor necalitative instituțiilor de învățământ.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.