Social

MOLDOVA AGROINDBANK A DESCHIS CENTRUL DE INSTRUIRE FINANCIARĂ A TINERILOR – MAIB STUDIO AVANTI

17 noiembrie, 2017

Responsabilitatea socială corporativă a celei mai mari instituții financiare a țării – Moldova Agroindbank (MAIB), a fost dovedită printr-o altă realizare: vineri, banca a deschis în centrul Chișinăului primul centru de educație financiară a tinerilor - MAIB STUDIO AVANTI.

Potrivit corespondentului INFOTAG prezent la eveniment, în cadrul deschiderii Centrului pe bulevardul Ștefan cel Mare, preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, a declarat că funcționarea unei astfel de unități în structura băncii se încadrează în strategia de dezvoltare a băncii.

„Treningurile, seminarele și mesele rotunde organizate pentru copii și tineri se vor desfășura din contul băncii. Sarcina noastră este să ajutăm tinerii curioși să obțină educația financiară corectă, care îi va ajuta să devină oameni de succes în țara lor, pe care ei o vor dezvolta în viitor”, a spus bancherul, subliniind că Centrul va deservi clienți cu vârste cuprinse între șapte și 35 de ani.

Potrivit preşedintelui Comitetului de Conducere al MAIB, fiind lider pe piață și considerând că aceasta este destinație și vocația sa, Moldova Agroindbank a fost întotdeauna cu un pas înainte, încercând să ofere clienților și societății cele mai avansate și mai solicitate servicii.

El a spus că MAIB dezvoltă intens digitalizarea serviciilor bancare, în special, promovarea utilizării cardurilor bancare.

„În țară sunt emise 1,6 mil. carduri bancare. Cu toate acestea, indicele aplicării practice în cazul plăților fără numerar este de numai 13%. Mulți extrag banii la bancomate și efectuează achitările în numerar. La nivel de stat, trebuie să îmbunătățim această situație și să atingem indicatorul plăților fără numerar cel puțin până la 40%, ca în Belarus”, consideră Serghei Cebotari.

Vorbind despre poziția MAIB de lider pe piață, bancherul a recunoscut că acesta este rezultatul unei munci intense, deoarece, colectivul este nevoit să muncească din greu, să planifice, să calculeze și să prevadă perspectivele de dezvoltare a băncii, pentru ca aceasta să fie una „durabilă și dinamică”.

„Cel mai valoros lucru la banca noastră este echipa. Numărul angajaților a depășit deja 2 000 de oameni”, a spus Serghei Cebotari, mulțumind tuturor specialiștilor implicați direct în crearea și pregătirea Centrului pentru deschidere.

Vicepreședintele MAIB, Oleg Paingu, a vorbit despre serviciile oferite de Centrul de educație financiară, inclusiv oferirea preferențială a împrumuturilor de consum, împrumuturilor ipotecare cu reduceri de 0,5%, eliberarea gratuită a cardului bancar AVANTI, pe care, începând cu anul 2018 banca îl va emite cu imaginea și designul propus de către proprietarul acesteia.

Commentarii [ 8 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.17 17:50 Grigore
    Nu stiu daca consiliu bancii, personal doamna Vrabie Natalia este de acord cu asa ceva pentru MAIB?
  2. 2017.11.17 17:54 Maria
    Este impresie ca MAIB vre sa deschida pe bulevard Stefan cel Mare 40 de filiale si agentii...El nici nu sa uita ca alaturi este deschisa filiala Victoriabank, nu sa poate asa!
  3. 2017.11.17 17:58 Pavel
    Speram ca asta sa fie convinabil nu numai societatea nostra da si pentru MAIB.
  4. 2017.11.18 14:20 Viorel
    Daca MAIB este prima banca din Moldova si cea mai mare de ce atunci actionarii nu primesc dividende?
  5. 2017.11.18 14:24 Efim
    Gata, dupa vinzarea Victoriabanki -m MAIB deja nu sa fie cea mai mare banca la noi in Moldova, primu deja sa fie Banca Transilvania.
  6. 2017.11.19 14:13 Adela
    Ce elegant tot timpu este dl Cebotari, bravo lui si bravo MAIB!!!
  7. 2017.12.09 12:05 Dihor
    Pina chind MAIB este cel mai puternica banca din Moldova.
  8. 2017.12.09 12:07 Grigore
    Actionarii trebue sa spun mersi mult dl Miculet Victor si dl Cebotari Serghei pentru dividende care ei au posibilitatea sa primesc la sfirsituu anului 2017. 152 de lei la fie care actiunea este suma frumoasa, prea frumoasa!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.