Social

PARTICIPANȚII CONFLICTULUI DE PE NISTRU CER AUTORITĂȚILOR SĂ MAJOREZE INDEMNIZAŢIILE

20 noiembrie, 2017

Participanții conflictului de pe Nistru solicită autorităților să majoreze indemnizaţiile pentru protezare de la 3 mii de lei până la 15 mii de lei, precum și să majoreze de cinci ori indemnizația lunară, care, actualmente, este de 100 de lei.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, la o conferință de presă, președintele Asociației Veteranilor și Pensionarilor din Batalionul de Poliție cu Destinație Specială al MAI, Valeriu Chicu, a comunicat că statul este obligat să le ofere aceste compensații cetățenilor care, în 1992, au apărat cu arma în mână independența și suveranitatea Republicii Moldova.

„În apelul nostru către toate ramurile de guvernare, atragem atenția asupra necesității de a nu le da oamenilor nişte indemnizații mizere de 100 de lei, ci o sumă decentă. Prețurile cresc vertiginos. Încercați să trataţi dinții cu 3 mii de lei! Iar participanții la conflictul transnistrean nu mai sunt tineri de mult, au nevoie de consultări medicale și tratament sistematic. Cred că ar fi corect va veteranii să fie primiţi obligatoriu în toate policlinicile și spitalele la prima adresare. De asemenea, cerem ca văduvele să nu fie obligate să achite taxe pentru întreținerea mormintelor soților decedați pe câmpul de luptă”, a spus el.

În opinia lui Chicu, statul ar trebui să garanteze, în ordinea prioritară, admiterea copiilor veteranilor la instituțiile de învățământ superior.

„Cu toți cunoaștem cât costă acum studiile. Noi avem dreptul la o educație decentă pentru copiii noștri. Iar pentru admitere ar trebui să fie de ajuns actul de identitate al participantului la conflictul armat și actul de identitate al viitorului student, unde se menționează cine este părintele acestuia”, a explicat el.

Revendicările lui Chicu au fost susținute de circa zece veterani prezenți la conferința de presă, care afirmă că statul a uitat de ei și de meritele lor ca apărători.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.20 11:44 Elena
    Tot timpu ei pling si cer ceva material si financiar!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.