CREDITE AGRO

Social

PARTIDUL DEMOCRAT VREA SĂ LEGITIMEZE ANGAJAREA MUNCITORILOR SEZONIERI

21 noiembrie, 2017
<mt_str50>

Partidul Democrat va veni cu o iniţiativă legislativă potrivit căreia, pentru angajarea muncitorilor sezonieri, va fi nevoie de un contract special cu angajatorul. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari, marţi, în cadrul unui briefing de presă după şedinţa conducerii partidului.

Potrivit lui, în prezent, angajatorii sunt nevoiţi să încheie contracte cu angajaţii pe un termen de un an sau să le achite salarii neoficial. Această problemă este deosebit de acută în domeniul agriculturii, unde deseori este nevoie de muncitori pentru doar câteva săptămâni.

„Proiectul nostru de lege vizează asigurarea protecției sociale a lucrătorilor sezonieri, astfel încât aceştia să se poată bucura de toate beneficiile unui contract clasic. De asemenea, acesta va contribui la lupta împotriva evaziunii fiscale”, a explicat el.

Gamurari a menționat că proiectul de lege va face ca angajarea muncitorilor sezonieri să fie mai transparentă și mai simplă, fapt ce va aduce beneficii atât angajatorului, cât și angajatului.

Documentul a fost deja discutat la Guvern şi a fost trimis în Parlament pentru examinare în comisia de profil.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.22 09:04 Drăgan Marinel
    Într-adevăr este nevoie de această lege atât în agricultură cât și în silvicultură, pentru că în silvicultură majoritatea plantațiilor se fac primăvara în mustul zăpezi, adică în maximu trei săptămâni de când se ia zăpada și atunci îți trebuie un nr. mare de muncitori, în schimb pentru întreținerea plantaților în cursul anului ai nevoie de mai puțini muncitori.
    La această lege aș vedea că ar fi benefic atât pentru stat cât și pentru angajat și angajator dacă ați da dreptul la persoanele cu ajutor social să lucreze maxim trei luni fără ai fi diminuat ajutorul social, deci statul ar colecta taxe mai multe, angajatul va avea un venit mai mare și angajatori ar avea mâna de lucru, pentru că la ora actuală cei cu ajutoare sociale de teamă să nu își piardă ajutorul social nu vor să se angajeze pentru o lună două sau chiar trei și de aici rezultă în mare parte evaziune fiscală și munca la negru. Vă rog faceți în așa fel să câștige toți parteneri (statul, angajatul și angajatorul)

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player