Social

FUNCŢIONAR RUS: NIMENI NU NE-A EXPLICAT NIMIC, NE-AU RESTITUIT PAŞAPOARTELE ŞI NE-AU CONDUS ÎNAPOI LA AVION

23 noiembrie, 2017

„Nimeni nu ne-a explicat nimic, ne-au spus să aşteptăm, ne-au restituit paşapoartele şi ne-au condus înapoi la avion”, a spus şeful Direcţiei pentru ţările CSI şi Ţările Baltice a Departamentului relaţii economice externe al guvernului Moscovei, Dmitri Kojaev, care se afla în componenţa delegaţiei ruse căreia nu i s-a permis miercuri intrarea în Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, funcţionarul a explicat că, sosind la Chişinău, poliţiştii de frontieră „au luat paşapoartele, pe care le-au ţinut vreo 30 de minute, apoi ne-au întrebat unde mergem. Am prezentat programul vizitei, ei au spus bine, au mai luat o parte din paşapoarte şi au condus oamenii înapoi în avion”. Astfel, o parte din delegaţie a plecat înapoi, iar altă parte aşteaptă zborul următor pentru a pleca în Rusia.

El a menţionat că scopul vizitei a fost schimbul de experienţă în domeniul locativ-comunal între Moscova şi Bălţi, în cadrul unui acord de înfrăţire.

„Am adus un grup mare de specialiști pentru a identifica perspectivele de cooperare ulterioară. Din componenţa delegației făceau parte reprezentanți ai prefecturii, reprezentanți a diferite departamente, profesori de limbă rusă, în total 16 persoane”, a spus Kojaev.

Vicepreședintele „Partidului Nostru”, Nicolai Ţipovici, a subliniat că evenimentul nu este de natură politică, ci „este vorba despre un schimb de experiență cu Moscova”.

Pe 23 noiembrie, în capitala de nord a Moldovei urma să aibă loc forumul de cooperare în afaceri „Moscova-Bălţi-Moldova”. La eveniment trebuia să participe o delegaţie a guvernului Moscovei, reprezentanţi ai primăriei Bălţi şi ai altor localităţi din Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.23 10:13 Ana
    Este ceva nenormal, noi trebue sa terminam cu asta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.