Social

PRIMARUL INTERIMAR AL CHIŞINĂULUI LE-A INTERZIS FUNCŢIONARILOR DE LA PRIMĂRIE SĂ COMUNICE CU JURNALIŞTII FĂRĂ COORDONAREA CU SERVICIUL DE PRESĂ

27 noiembrie, 2017

Primarul interimar al Chişinăului, Silvia Radu, le-a interzis funcţionarilor de la primărie să comunice cu jurnaliştii fără coordonarea cu serviciul de presă. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat jurnaliştilor șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată, pe care Radu l-a dat afară de la şedinţa de luni a primăriei.

El a spus că noul primar interimar a semnat o dispoziție prin care le-a interzis funcționarilor municipali să comunice cu presa.

Comentând această informaţie, Silvia Radu a spus la briefingul de după şedinţă că, „acum, toate informațiile legate de administrația municipală vor fi transmise exclusiv prin intermediul serviciului de presă al primăriei şi şeful acestuia, Vadim Brînzaniuc”.

„Decizia a fost luată după un incident care a avut loc într-o grădiniță din capital (unde în alimentația copiilor a fost găsit hrișcă cu viermi – „I.”), iar șeful Direcției educație, tineret și sport a convocat o conferință de presă pentru a se justifica. „Acest lucru nu mi s-a părut corect”, a spus Silvia Radu.

Potrivit ei, trebuie să existe o regulă internă care să presupună o comunicare cu presa”, a mai spus Silvia Radu.

„Ședințele operative vor fi în continuare publice. Dacă aveți întrebări, îl contactați pe domnul Brânzaniuc, iar el vă va prezenta informația. Dacă aveți nevoie de un director, puteți să comunicați cu el, dar domnul Brânzaniuc trebuie să cunoască acest lucru”, a spus Silvia Radu.


Ea a spus că şefii întreprinderilor municipale care doresc să organizeze un eveniment la care să fie invitată presa trebuie să anunţe mai întâi Direcția relații publice a primăriei cu cel puţin şase ore înainte de începutul evenimentului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.27 18:08 Serhio
    Se vedem ce sa fie mai departe, acum sunt multi care blocheaza intentiile Radu.
  2. 2017.11.27 18:16 Violeta
    Principal ca d-na Radu are sustinerea de la dl Plahotniuc - cel mai puternoic om din politica in Republica Moldova acum!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.