Social

ANSA A RIDICAT CIRCA 6 KG DE PRODUSE ALIMENTARE CU TERMENUL DE VALABILITATE EXPIRAT

28 noiembrie, 2017

Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au ridicat de la agenţii economici circa 6 kg de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat.

Surse din cadrul ANSA au relatat pentru INFOTAG că inspectori au monitorizat activitatea a 93 de unităţi comerciale. În cadrul controalelor planificate şi inopinate desfăşurate la solicitarea consumatorilor, au fost depistate 37 de neconformităţi. Majoritatea ţin de funcţionarea în lipsa autorizaţiilor, comercializarea produselor alimentare cu termen expirat, păstrarea produselor în condiţii neadecvate.

În rezultatul controalelor au fost întocmite 24 de prescripţii, 20 de procese-verbale şi au fost aplicate 10 amenzi de la 3 mii la 9 mii de lei.

De asemenea, au fost verificate 27 de întreprinderi de alimentaţie publică, fiind depistate 8 neconformităţi, dintre care cele mai grave ţin de lipsa autorizaţiilor sanitar-veterinare, nerespectarea cerinţelor de igienă a personalului angajat.

Inspectorii au verificat şi blocurile alimentare a 34 de instituţii şcolare şi preşcolare. În 7 instituţii lipsea buletinul de analiză a apei potabile, utilajul frigorific este insuficientă, la unele produse alimentare lipseau etichetele şi chiar aveau termen expirat. În urma controalelor la şcoli şi grădiniţe au fost întocmite 8 prescripţii, un proces-verbal şi aplicată o amendă în mărime de 1500 de lei. Totodată, 5 kg de produse alimentare cu termen expirat au fost nimicite.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.28 13:09 Boris
    Asa fel de alimentara noi afem la fiecare magazin...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.