Social

ŞEDINŢA DE EXAMINARE ÎN FOND A DOSARULUI PRIMARULUI CHIȘINĂULUI IARĂȘI A FOST AMÂNATĂ

29 noiembrie, 2017

Şedinţa de judecată la care urma să fie examinat în fond dosarul primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă, acuzat de corupție, a fost amânată din nou. Potrivit agenției INFOTAG, magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, Alexandru Negru, a amânat ședința la cererea apărării.

Procurorul Dumitru Robu a menţionat că „argumentele avocaţilor nu sunt justificate pentru a amâna şedinţa de astăzi”. Potrivit lui, avocații au câte o cerere, care sunt înaintate „intenționat pentru a tergiversa judecarea cauzei penale”.

El a comunicat că în lista martorilor sunt cinci persoane.

„Printre ei este și fostul șef al Direcției transport, Igor Gamrețchi. El nu a oferit nicio mărturie în instanță, deoarece, la cererea apărării, instanța nu a început să examineze argumentele în fond”, a spus procurorul.

Primarul Dorin Chirtoacă consideră însă că amânarea ședinței s-a făcut din cauza acțiunilor procurorilor.

„Ei ne acuză de întârziere. În același timp, ei înșiși au provocat pauze, lipsindu-mă de avocații aleși de către mine și au trimis în instanță materiale nepregătite. Aceasta este o modelare primitivă a organelor de drept ale justiției. Vreți să mă condamnați? Condamnați-mă, dar încercați să o faceți prin lege”, le-a recomandat Chirtoacă oponenților.

El consideră că legislația Moldovei nu permite implicarea în calitate de martor a unei persoanei care a fost condamnată în același dosar.

„Am apelat la organizațiile internaționale acreditate în Republica Moldova, inclusiv la ambasadele SUA, UE, OSCE, cu solicitarea de a atrage atenția la caracterul selectiv al justiției din țară”, a declarat Chirtoacă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.29 14:18 Sorina
    A cacuiu carieru emu prorocili - posle primarii - pravitelistvo, a potom - prezident, cotorii sdelaet uniriu!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.