Social

​ PREŞEDINTELE IGOR DODON A LANSAT O INIŢIATIVĂ DE INFORMARE A MIGRANŢILOR MUNCITORI DESPRE LOCURILE DE MUNCĂ ÎN MOLDOVA

01 decembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a lansat o iniţiativă de informare a migranţilor muncitori despre locurile de muncă în Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook.

Şeful statului a menţionat că, „în acest an, în premieră, în echipa Președintelui a fost numit un Consilier pentru Relațiile cu Diaspora”.

„Astfel au fost lansate mai multe inițiative de susținere și implicare a diasporei în diverse domenii de dezvoltare națională. Una din recentele acțiuni este informarea celor plecați despre noile oportunități de muncă în țară”, a scris Dodon despre noul său proiect.

Potrivit lui, administraţia Preşedintelui a solicitat de la întreprinderile cu capital străin informații privind disponibilitatea posturilor de muncă vacante, îndeosebi cele care necesită o calificare înaltă. Aceste date vor fi distribuite în mod constant, sub formă de buletin bilunar, cetățenilor moldoveni aflați peste hotare.

„Astfel, vom asigura accesul fiecărui concetățean de-al nostru la oportunitățile de muncă din țară. Țin să precizez că în Republica Moldova activează numeroase întreprinderi cu capital străin, dispuse să ofere locuri de muncă atractive și salarii mai mari comparativ cu companiile naționale. Angajarea în cadrul acestor unități economice reprezintă șansa de a aplica cunoștințele pe care le-au căpătat cetățenii noștri peste hotare”, a subliniat Preşedintele.

El şi-a exprimat speranţa că această inițiativă „va contribui la revenirea moldovenilor acasă, va duce la echilibrarea pieței muncii prin creșterea nivelului ocupării și va contribui la dezvoltarea sectoarelor economice, care să poată genera consolidarea ocupării forței de muncă”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.01 18:57 David
    Este bine, da nu ca asa cheste tyrebue sa ocupa sefu statului moldav...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.