Social

LA CHIŞINĂU VA FI INAUGURAT POMUL DE CRĂCIUN

04 decembrie, 2017

Luni, 4 decembrie, la ora 18.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc inaugurarea Pomului de Crăciun. Potrivit agenţiei INFOTAG, primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a anunţat pe reţelele sociale că „toate pregătirile se apropie de sfârşit şi împreună vom putea admira bradul”. Duminică seara, ea a participat la repetiţia ceremoniei de inaugurare a bradului.

Iniţial, în centrul capitalei urma a fi împodobit un brad de 29 de metri, procurat cu 15 mii lei din Ucraina. Însă în timpul transportării cu trenul, bradul a suferit mult, rămânând aproape fără crengi în partea de jos. Cu toate acestea, sâmbătă dimineaţa, bradul a fost instalat. El a fost fotografiat de locuitorii capitalei, iar pozele au ajuns pe reţelele sociale, devenind subiect de discuţii.

După ce bradul ucrainean a fost văzut de Silvia Radu, ea imediat a dat ordin ca bradul să fie scos.

„Urmează sa vedem mai târziu cum a fost posibil sa se întâmple asta și cei care au greșit sau au procedat aşa în mod intenționat să suporte consecințele”, a declarat Radu, precizând că în spatele acestei farse se află liderii liberali.

Noul brad, de 19 metri înălţime, a fost tăiat de pe teritoriul unei foste grădiniţe din sectorul Botanica. Silvia Radu a menţionat că a cumpărat acest brad din banii proprii şi că îl dăruieşte locuitorilor capitalei. Ea a anunţat pe facebook că noul brad a costat 10 mii lei.

Vicepreşedintele Partidului Liberal, fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, a declarat că „bradul din curtea fostei grădinițe a fost tăiat ilegal”.

„La Inspectoratul Ecologic de Stat sau Agenția Ecologică Chişinău nu există nici o autorizație emisă pe numele proprietarului terenului sau altei persoane împuternicite. „Şefa” de la primărie ar trebui să-şi asume responsabilitatea şi pentru această ilegalitate şi să nu încerce să obţină autorizaţii sau alte acte cu dată anterioară, pentru că această acţiune deja este una penală”, a scris Munteanu pe facebook.

Specialiştii, de asemenea, susţin că bradul este de o specie rară pentru Moldova şi Silvia Radu trebuie să fie trasă la răspundere pentru faptul că acest copac a fost tăiat ilegal, fără acordul instituţiilor responsabile.

La şedinţa de luni a serviciilor primăriei, Radu a menţionat că „comportamentul lui Munteanu nu este unul corect pentru un politician”.

„Se pare că el doreşte sincer ca primăria să rămână într-o stare de haos. Dar această lovitură este dată nu mie, ci locuitorilor capitalei, pentru a rămâne fără sărbătoare”, consideră ea.

Potrivit primarului interimar, „la primărie în curând îşi va începe activitatea o comisie specială, care va analiza detaliat situaţia cu bradul ucrainean. Sarcina acesteia va fi de a recupera în bugetul municipal banii cheltuiţi pentru cumpărarea copacului”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.05 09:31 Violeta
    Nu cred ca doamna Radu este la locu ei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.