Social

INSTANŢA I-A PERMIS PRIMARULUI DORIN CHIRTOACĂ SĂ MEARGĂ ÎN ROMÂNIA PENTRU A PARTICIPA LA FUNERALIILE REGELUI MIHAI

13 decembrie, 2017

Instanţa i-a permis primarului suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, aflat sub control judiciar, să meargă în România pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai I. Potrivit agenţiei INFOTAG, hotărârea a fost luată marţi de judecătorul Alexandru Negru.

Potrivit deciziei, Chirtoacă va putea lipsi din ţară între 13 şi 17 decembrie. La revenirea la Chişinău, el va trebui să informeze despre aceasta instanţa de judecată.

Săptămâna trecută, judecătorul Alexandru Negru a respins cererea lui Dorin Chirtoacă de a i se permite să plece temporar din ţară. El i-a cerut lui Chirtoacă să-i prezinte dovezi că l-a cunoscut personal pe monarh, iar primarul le-a prezentat. În 2013, Dorin Chirtoacă a fost decorat de Casa Regală a României şi a primit Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Distincţia i-a fost acordată de Principesa Margareta, în numele Regelui Mihai I al României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Peleş.

Funeraliile Regelui Mihai I vor începe miercuri şi vor ţine până sâmbătă. La ceremonia funerară va participa o delegaţie a Moldovei, condusă de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. În România a fost anunţat doliu naţional de trei zile.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.13 15:16 Svetlana
    In primul rind este omenesti si corect....

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.