Social

PREŞEDINTELE A APROBAT PROGRAMUL DE ACȚIUNI CONSACRATE ANULUI DOMNITORULUI ȘTEFAN CEL MARE

22 decembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a aprobat programul de acțiuni consacrate desfăşurării în Moldova a Anului domnitorului Ștefan cel Mare, în 2018. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a anunţat vineri pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui, în urma ședinței cu membrii comisiei de stat pentru elaborarea programul de acțiuni în acest sens, a fost aprobat planul de acțiuni care include peste 50 de măsuri concrete, printre care: lansarea celor trei episoade ale filmului documentar-ştiinţific „Istoria Moldovei”, reconstrucția și revigorarea Monumentelor lui Ștefan cel Mare în localitățile Republicii Moldova, organizarea de festivaluri, concerte, expoziții, concursuri, mese rotunde în care să se reflecte personalitatea marelui domnitor moldav, producerea filmului documentar „Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Țării Moldovei”, turneul de șah consacrat Domnitorului Moldovei. De asemenea, în cadrul instituțiilor de învățământ va avea loc promovarea personalității Marelui Voievod, editarea pentru bibliotecile şcolare a unei cărţi de opere folclorice despre Ştefan cel Mare.

„Ștefan cel Mare a fost un mare om politic, strateg şi diplomat, care pe parcursul vieții a protejat valorile creștine și a apărat integritatea Moldovei, opunându-se vehement tuturor provocărilor cu caracter intern și extern, îndreptate împotriva poporului și a statului moldovenesc. Trebuie să cunoaștem adevărata istorie a neamului nostru, să ne iubim țara, să păstrăm valorile pe care ni le-au lăsat drept moștenire marii strămoși ai neamului și să le transmitem viitoarelor generații”, a menţionat Dodon.

El a anunţat că lansarea acestor acțiuni va avea loc pe 2 februarie – Ziua statalității Moldovei. Anul trecut, Președintele a lansat inițiativa de a proclama o astfel de zi. Cu toate acestea, Parlamentul, în competențele căruia intră aprobarea zilelor festive și comemorative, nu a aprobat această sărbătoare.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.22 16:11 Fima
    Dl Dodon spune tot timp ca totul va fi bine, dar nu spune - chind?
  2. 2017.12.22 16:13 Galina
    Dodon are grija de tot ce este legata de stat Molda si Moldova noastra.
  3. 2017.12.23 16:15 Maria
    Este corect si bine venit deea aceasta...
  4. 2017.12.23 16:17 Helen
    Dodon pret, ne znaea nikakih pregrad...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.