Social

RODICA ANTOCI A FOST NUMITĂ PREŞEDINTE AL AUTORITĂŢII NAŢIONALE DE INTEGRITATE

29 decembrie, 2017

Rodica Antoci a fost numită preşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI). Potrivit agenţiei INFOTAG, Preşedintele Igor Dodon a semnat vineri un decret în acest sens.

Pe pagina sa de facebook Dodon a menţionat că a avut o întrevedere cu Rodica Antoci, directorul desemnat la Autoritatea Națională de Integritate, „instituție menită să fortifice statalitatea, legalitatea și integritatea mediului public al Republicii Moldova”.

„Activitatea instituției a fost blocată de aproape un an de zile. Propunerile pentru numirea ei în funcție sunt susținute de reprezentanții societății civile care fac parte din Consiliul de integritate. Dosarul prezentat este unul complet”, a menţionat Preşedintele.

El şi-a exprimat speranţa că „doamna Antoci își va face datoria așa cum presupune cadrul legal, iar Autoritatea va continua să descurajeze comportamentele care generează corupție în plan administrativ și va realiza pe deplin misiunea nobilă ce-i revine”.

Conform legislației, preşedintele ANI trebuie să depună jurământul în faţa Preşedintelui în decurs de cinci zile din momentul publicării decretului. La începutul lunii decembrie, vicepreşedinte al ANI a fost numit Lilian Chişcă. Astfel s-a încheiat procesul de formare a noii conduceri a ANI, a cărei lege a fost adoptată la începutul anului 2017.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.