Social

MEMBRII CONSILIULUI MUNICIPAL BĂLŢI DIN PARTEA „PARTIDULUI NOSTRU” AU ANUNŢAT GREVA FOAMEI

15 ianuarie, 2018

Membrii Consiliului Municipal Bălţi din partea „Partidului Nostru” (PN) au anunţat luni greva foamei. Anunţul a fost făcut de vicepreședintele PN, Elena Griţco, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a dat citire în acest sens unei declaraţii semnate de 26 din 35 de consilieri municipali. În opinia acestora, „autorităţile centrale au declanșat un adevărat război împotriva aleşilor poporului de la Bălți”.

„Noi suntem hărțuiți pentru poziția noastră independentă și pentru deciziile principiale la nivel de oraș, familiile noastre sunt intimidate. Consilierii PN astăzi nu au încredere în nicio instituție de stat, fie că este vorba de Ministerul Afacerilor Interne, de procuratură sau de administrația prezidențială. Așa-numitul șef de stat nu face nimic altceva decât declarații. Solicităm ajutor diplomaților occidentali care sunt acreditați în Moldova. Studiați tot ceea ce se întâmplă deja al treilea an consecutiv la Bălți și în jurul serviciilor municipale”, a spus Griţco, care consideră că presiunea se face deoarece orașul a fost curăţat de corupție prin eforturile lor.

Consilierul Nicolae Grigorişin a menţionat că presiunea asupra consilierilor de la Bălţi este determinată şi de faptul că pe 19 ianuarie este planificată şedinţa la care va fi votată decizia privind anunţarea referendumului de revocare a primarului Renato Usatîi.

„Autoritățile se tem de această votare. Pentru că oamenii vor ieși și vor arăta prin vot că sunt de partea primarului Renato Usatîi, persecutat de regim. A fost pus obiectivul de a distruge majoritatea PN în Consiliul de la Bălți, intimidând membrii săi în diferite moduri. Au fost deja efectuate percheziţii la domiciliul şi la întreprinderea lui Igor Basistîi și în apartamentul mamei sale. Am început cu el, pentru că are o afacere. Dar vor ajunge la fiecare dintre noi. Acești băieţi din cadrul MAI și Centrul Național Anticorupție sunt conduşi de persoane din suita lui Plahotniuc. Scopul lor este de a distruge majoritatea deţinută de PN în consiliul municipal și de a alege un viceprimar de „buzunar“ pentru Bălți pentru a prelua controlul orașului, ca şi în Chișinău”, presupune Grigorişin, care a remarcat că „la conducerea oraşului tind comuniştii de ieri, care s-au schimbat în democraţi”.

Potrivit Elenei Griţco, greva foamei va avea loc în clădirea primăriei, unde vor sta consilierii.

În cadrul conferinţei de presă, în sala Consiliului se aflau sute de susţinători ai PN, care scandau „Bravo!”, „Renato, suntem cu tine!”, precum şi ţineau pancarte pe care scria „Jos mâna de pe autorităţile locale!”, „Puterea e în adevăr!”, „Cerem încetarea urmăririi penale a lui Renato Usatîăi!”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.15 18:40 Stas
    Si asta este element democratiei in Moldova, pacat ca asa ceva este la noi.
  2. 2018.01.15 18:43 Maria
    Dl Uasatii este departe si nimeni nu poate sa ajuta macar cu ceva mic ce este posibil in asa situatia.
  3. 2018.01.15 18:46 Alexandra
    Dupa asta dl Usatii nu sa intoarce acasa in Moldova< fara Renato partidu perde autoritate mai departe.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.