Social

GUVERNUL NU ESTE DE ACORD CA PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI SĂ CIRCULE GRATUIT CU TRANSPORTUL PUBLIC

18 ianuarie, 2018

Guvernul a avizat negativ un proiect de lege care prevede scutirea veteranilor și persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului de la plata călătoriei în transportul public.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a spus miercuri, la ședința Cabinetului de miniştri, că inițiativa legislativă implică reglementarea domeniului transporturilor și nu poate fi adoptată înainte de a evalua consecințele introducerii unei astfel de norme.

„De asemenea, în document lipseşte informaţia despre mijloacele necesare pentru realizarea acestei norme şi despre sursa de finanţare. Potrivit Constituţiei, nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.”, a amintit ea.

Prim-ministrul Pavel Filip a spus că „astfel de proiecte legislative duc la distorsiuni în sistemul economic, deoarece persoanele nevoiaşe trebuie să primească pensii, salarii și indemnizații decente pentru-şi a permite cheltuieli pentru transportul public”.

Potrivit notei informative, veteranii și persoanele cu dizabilități de pe urma războiului au dreptul și la călătorie gratuită cu toate mijloacele de transport urban de pasageri (cu excepţia taximetrelor), cu transportul auto în comun (cu excepţia taximetrelor), iar în localităţile săteşti – în limitele unităţii administrativ-teritoriale respective, precum şi cu transportul feroviar sau auto pe rutele suburbane.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.18 11:40 Zinaida
    Asta guvernu face inpotriva socialistilor si personal inpotriva dl Dodon...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.