Social

UN CONSILIER SOCIALIST A CALIFICAT APELUL LIBERALILOR LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ DREPT UN „PR PREELECTORAL”

24 ianuarie, 2018

Consilierul Partidul Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Alexandr Odinţov, a calificat apelul conducerii Partidului Liberal la Curtea Constituţională (CC) privind necesitatea renunţării la limba rusă ca limbă de comunicare interetnică drept un „PR preelectoral”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe reţelele de socializare că limba rusă este „cimentul care uneşte toate minorităţile naţionale ale republicii într-un singur popor moldovenesc”.

În opinia sa, anume limba rusă este garantul integrităţii teritoriale a ţării.

„La fel ca în Găgăuzia, aşa şi în alte raioane de sud şi de nord ale republicii, problema limbii este una sensibilă pentru populaţie! Dorinţa de a economisi pe traduceri în limba rusă va duce la traducerea în limba găgăuză şi bulgară. Unde vedeţi aici economie?”, se întreabă consilierul.

El a amintit că limba rusă permite comunicarea cu reprezentanţii autoproclamatei RMN, oferind o şansă de unire.

„Comportamentul preelectoral al liberalilor arată din nou că nu ei au crescut până la valorile europene, în sensul corect al termenului. Atitudinea de respect faţă de minorităţile naţionale şi limbile acestora, respectarea dreptului şi intoleranţei corupţiei nu are nimic în comun cu liberalii moldoveni”, consideră socialistul.

El este convins că „încercarea de a interzice limba rusă este una dezastruoasă”.

„Aceasta ar putea duce la complicarea situaţiei din ţară şi la pierderea totală a perspectivelor înţelegerilor cu Transnistria. Iar aceasta este deja o încălcare a Constituţiei şi privarea de oportunitate de a restabili integritatea teritorială. Liberalii înşişi se declară a fi în afara legii, în afara Constituţiei”, consideră socialistul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.24 12:15 Istvan
    In asa situatie, chind populatiea este NEMULTUMITA unirea este o priblema si in acelas timp o SOLUTIE.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.