Social

PREŞEDINTELE A DISCUTAT CU REPREZENTANŢII ORGANIZAŢIILOR INTERNAŢIONALE PROBLEMA SCĂDERII NUMĂRULUI POPULAŢIEI ÎN ŢARĂ

09 februarie, 2018

Preşedintele Igor Dodon a discutat joi cu reprezentanţii organizaţiilor internaţionale problema scăderii numărului populaţiei în ţară. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a anunţat pe pagina sa de facebook.

La întrevedere au participat reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, ai Organizației Internaționale pentru Migrație, ai Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai Organizației Internaționale a Muncii, ai Agenției Națiunilor Unite pentru drepturi și sănătatea reproductivă.

Potrivit Preşedintelui, depopularea, dar și alte multiple probleme de natură demografică sunt printre cele mai grave cu care se confruntă la momentul de față Republica Moldova.

„Peste 40% din populația activă a țării este plecată peste hotare. Cele mai multe persoane care au părăsit țara fac parte din grupul de vârstă 25-29 de ani. Motivele plecării sunt diverse. În anii de independență, Republica Moldova a pierdut practic 1 milion din populația țării”, a menţionat Dodon.

El a anunțat că în luna martie va fi organizat „un eveniment de amploare axat pe subiectele menționate”.

„Am solicitat suportul structurilor internaționale în vederea organizării și desfășurării acestui eveniment, cu atragerea experților naționali și internaționali, factorilor de opinie din țară și de peste hotare, atât pentru a sensibiliza societatea moldovenească, precum și pentru a discuta și identifica de comun soluții de depășire a situației create”, a subliniat Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.09 14:03 Svetlana
    Ceva trebue sa facem, asa mai departe nu sa poate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.