Social

100 DE MOLDOVENI ÎȘI VOR FACE STAGIUL DE PRACTICĂ LA PARLAMENTUL ROMÂNIEI

21 februarie, 2018

Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” şi Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a lansat Programul de stagii destinat tinerilor din Republica Moldova aflaţi la studii în România, în cadrul căruia, timp de trei luni, 100 de moldoveni vor face stagiul de practică la Parlamentul României.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al deputatului Parlamentului României din Partidului „Mişcarea Populară” (PMP), Constantin Codreanu, privind lansarea programului, cei 100 de studenţi moldoveni provin din centre universitare din Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Arad, Ploieşti sau Braşov şi studiază la facultăţi de diferite profiluri şi specializări

„Stimaţi colegi, vă felicit şi vă mulţumesc pentru disponibilitatea pe care o arătaţi studenţilor basarabeni. Vă asigur că decizia de a accepta în internship unul sau mai mulţi dintre aceşti tineri talentaţi este una dintre cele mai bune decizii pe care le-aţi luat în acest mandat”, s-a adresat Codreanu către parlamentari.

Potrivit lui, parlamentarii României au datoria să-i instruiască, deoarece Unirea cu Basarabia trebuie să fie o prioritate naţională, precum și integrarea în NATO şi Uniunea Europeană. Printre criterii de selecţie au fost onestitatea şi probitatea profesională. â

INFOTAG precizează: Constantin Codreanu a fost ales în Parlamentul României în anul 2016, pe lista Partidului „Mișcarea populară”. Anterior, el a fost unul dintre liderii platformei unioniste din Moldova, „Acțiunea 2012”, iar mai târziu a devenit președinte al Blocului Unității Naționale (BUN) care întrunește circa 30 de organizații unioniste ce pledează pentru Unirea României cu Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.21 10:08 David
    Pentru unirea asta este sarcina principala...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.