Social

DINTRE ANGAJAŢII MAI, CETĂŢENII MOLDOVEI AU CEA MAI MARE ÎNCREDERE ÎN POMPIERI

22 februarie, 2018

Dintre angajaţii MAI, de cea mai mare încredere a cetăţenilor Moldovei se bucură pompierii. În ei au încredere peste 45% din populaţia ţării. Iar cea mai mică încredere oamenii o au în poliţiştii de frontieră – 38%. La această concluzie au ajuns experţii companiei CBS-AXA, care au efectuat un sondaj la comanda Inspectoratului General al Poliţiei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, la prezentarea rezultatelor sondajului, reprezentantul CBS-AXA, Vasile Cantarji, a spus că studiul a fost realizat în cadrul proiectului „Poliţia Comunitară”, implementat cu sprijinul UE, pentru a înţelege percepţiile publicului asupra activităţii poliţiei în comunitate, precum şi eforturile îndreptate spre crearea unui serviciu poliţienesc modern, în conformitate cu cele mai bune standarde şi practici ale Uniunii Europene şi internaţionale, în măsură să răspundă activ şi în mod egal la nevoile cetăţenilor şi ale societăţii în ansamblu.

„La nivel local, în poliţie au încredere 44% din respondenţi. În acelaşi timp, fiecare al doilea cetăţean este îngrijorat de nivelul criminalităţii în localitatea sa. Printre minori, de această problemă sunt îngrijoraţi 20%. Principalele probleme la nivel local, în opinia populaţiei, sunt cauzate de numărul mare de dependenţi de alcool (53%), încălcarea regulilor de circulaţie (44%), câinii vagabonzi (41%), conducerea autovehiculelor în stare de ebrietate (39%) şi furturile din locuinţe (39%)”, a spus el.

În cazul colaboratorilor Poliţiei accentul este pus, pe lângă cele sesizate de populaţie, şi pe implicarea minorilor în ilegalităţi (45%), huliganismul/violenţa în stradă (46%), violenţa în familie (54%) cât şi numărul mare de dependenţi de droguri (45%).

O mare parte dintre respondenţi au menţionat că poliţiştii au salarii mici, iar dotarea lor tehnică este slabă.

La prezentarea sondajului a participat ofiţerul pentru justiţie şi afaceri interne al Delegaţiei UE în Moldova, Steven Daniels, reprezentanţi ai Ambasadelor SUA şi Suedia, precum şi ai PNUD.

La sondaj au participat 1011 persoane din trei categorii: populaţia generală, minori şi angajaţi ai poliţiei. Sondajul a fost efectuat în perioada 7-19 decembrie 2017 în majoritatea localităţilor republicii.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.