maib_esspreso

Social

GUVERNUL ALOCĂ 6 MIL. LEI PENTRU LICHIDAREA CONSECINȚELOR CALAMITĂȚILOR NATURALE

23 februarie, 2018
<mt_str50>

Cabinetul de miniştri a aprobat în şedinţa de joi alocarea a circa 6 mil. lei ($353 mii) din Fondul de intervenție al Guvernului pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din anii 2016-2017.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, pentru reparația grădiniței de copii „Prietenia” din satul Pîrlița, raionul Ungheni, vor fi alocate 3,17 mil. lei. Totodată, pentru finisarea reabilitării acoperișului școlii sportive raionale din Drochia vor fi alocate mijloace financiare suplimentare în sumă de 472,5 mii lei. Anterior în acest sens au fost transferate alte 462 mii de lei. Ambele edificii au avut de suferit din cauza ploilor abundente din vara anului 2016 și, respectiv, 2017.

Pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente din aprilie 2017, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării îi vor fi transferați 2,32 mil. lei. Banii vor fi utilizați pentru reparația Muzeului Național de Istorie a Moldovei, a Casei-Muzeu „A. S. Pușkin”, a Teatrului Național „Mihai Eminescu” și a sediului Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „JOC”.

Fondul de intervenție al Guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, în caz de epidemii, incendii, precum și în alte situații de criză.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.23 13:31 Nina
    Dam putin de acdeia ca tinam deficitu bugetului mic, undeva 2,4% fata de PIB.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player