Social

DOSARUL PENAL ÎN PRIVINȚA FOȘTILOR FACTORI DE DECIZIE AI UNIBANK A FOST DEFERIT JUSTIȚIEI

22 martie, 2018

Dosarul penal în privința foștilor factori de decizie ai Unibank a fost deferit justiției.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Procuraturii Anticorupție, este vorba de fostul președinte şi fostul vicepreședinte ai băncii, precum şi de foştii şefi ai Direcției finanțe și Direcției juridice.

Procurorii au stabilit că, în perioada 2013-2014, deținând funcția de membri ai Comitetului de creditare al băncii, încălcând regulamentele interne și actele normative ale Băncii Naționale ale Moldovei, învinuiţii au admis și au eliberat unui agent economic rezident patru credite în valoare totală de $16 mil. și 15 mil. euro. Creditele nu au fost rambursate până în prezent.

Agentul economic beneficiar al creditelor a fost fondat de către un cetățean al Federației Ruse, care nu a traversat niciodată frontiera Republicii Moldova. Acesta, acționând în participație cu cetățeni ai Republicii Moldova, care au organizat și perfectat o procură din numele acesteia pe numele unui cetățean al RM (șofer de camion), a înregistrat compania respectivă cu o zi înainte de obținerea primului credit în valoare de $8 mil.

Au fost aplicate sechestre pe bunurile învinuiților: automobile și un spațiu locativ deținute cu drept de proprietate de către aceștia.

Dacă vor fi găsiți vinovați de încălcarea regulilor de creditare, politicilor de acordare a împrumuturilor, aceştia riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate de până la 7 ani inclusiv achitarea prejudiciului cauzat și a cheltuielilor judiciare.

În privința cetățeanului Federației Ruse, în numele căruia a fost contractat creditul și altor persoane ce au contribuit la dobândirea acestuia, a fost disjunsă cauza penală într-o procedură separată, iar persoanele vizate urmează să fie anunțate în căutare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.22 13:23 David
    Macar ceva sa misca. Asteptem si banii de peste hotare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.