Social

PROCURORII AU EXPEDIAT ÎN JUDECATĂ UN ALT DOSAR CE VIZEAZĂ PARCĂRILE CU PLATĂ ÎN CHIŞINĂU

22 martie, 2018

Procurorii au expediat în judecată un alt dosar ce vizează parcările cu plată în Chişinău. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de serviciul de presă al Procuraturii Anticorupţie.

Potrivit comunicatului, joi Procuratura a expediat în instanță cauza penală în privința conducătorului unui grup de societăți comerciale şi a unui factor de decizie din cadrul Primăriei Chișinău. Serviciul de presă nu dă nume, dar, cel mai probabil, este vorba de omul de afaceri Alexandru Pincevschi și viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu.

În fapt, omului de afaceri i se incriminează că a organizat și instigat persoane cu funcții de răspundere din cadrul primăriei Chișinău, în vederea organizării unui concurs inechitabil, cu desemnarea unui câștigător prestabilit care urma să gestioneze parcările cu plată din Chișinău.

Reprezentantul primăriei Chișinău este acuzat de depășirea vădită a atribuțiilor de serviciu, contribuind la derularea unei licitații neloiale, cu minimalizarea concurenței. Acesta a semnat contractul de parteneriat public - privat dintre Primăria mun. Chişinău şi o companie nerezidentă înregistrată în Austria, în lipsa aprobării Consiliului Municipal Chișinău. Clauzele contractului respectiv erau în detrimentul municipiului Chișinău, acestea fiind avantajoase doar companiei câștigătoare.

Dacă cei doi figuranți pe dosar vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani, fiind impuși să suporte cheltuielile judiciare.

Anterior, în dosarul parcărilor cu plată, a fost condamnat fostul șef al Direcției transport public şi comunicaţii, Igor Gamrețchi. El a fost condamnat la doi ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, pentru că ar fi trucat licitaţia de selectare a companiei care urma să gestioneze parcările cu plată. Ulterior, Curtea de Apel l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

În acest dosar figurează şi fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.23 15:18 Grigore
    Ei inca nu au facut nici o pagube de ce trebue sa fie pedepsiti?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.