Social

LA INIŢIATIVA PREŞEDINTELUI, LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC FORUMUL ETNIILOR CARE LOCUIESC ÎN ŢARĂ

02 aprilie, 2018

La iniţiativa Preşedintelui, la Chişinău va avea loc Forumul Etniilor care locuiesc în ţară. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat, luni, pe pagina sa de facebook, Preşedintele Igor Dodon.

Potrivit lui, evenimentul va avea loc pe 21 aprilie, în contextul Anului Ștefan cel Mare şi Sfânt. La ședința de lucru privind organizarea forumului au participat președintele Comisiei pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele RM, Elena Beleacova, și conducători ai comunităților republicane: ucraineană, rusă, găgăuză, bulgară, azeră, belarusă, greacă.

Igor Dodon a subliniat că tema principală a Forumului, care este „păstrarea și dezvoltarea statalității Republicii Moldova, care este casa comună pentru reprezentanții tuturor etniilor ce conlocuiesc în ea, este una deosebit de actuală pentru țara noastră”.

„Mi-am exprimat încrederea că organizarea unor astfel de evenimente contribuie la deșteptarea în conștiința întregului popor al Moldovei, indiferent de apartenența etnică, a sentimentului de unitate, coeziune, fermitate și curaj de a riposta oricăror riscuri, decizii și acțiuni menite să afecteze statalitatea Republicii Moldova”, a declarat Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.02 18:09 Zinaida
    Asta demult trebue ...Dl Dodon are grija de toti cetatanii Republicii Moldova, ce este foarte si foaerte bine.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.