Social

DEŢINUŢII DIN PENITENCIARELE DIN MOLDOVA AU SĂRBĂTORIT PAŞTELE

10 aprilie, 2018

Deţinuţii din penitenciarele din Moldova au sărbătorit Paştele la locurile de detenţie. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Departamentului Instituţii Penitenciare, în toate închisorile au fost organizate slujbe religioase, iar deţinuţii au avut în meniu cozonac şi ouă roşii.

Săptămâna trecută, în instituțiile penitenciare se aflau 7479 persoane. Totodată, 115 persoane au fost eliberate, 76 de persoane au fost reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 1064 de persoane au fost încadrate benevol în câmpul muncii.

„În aceeași perioadă, serviciile educative, psihologice și asistență socială au realizat 266 intervenții recuperative, destinate modificării nivelului cognitiv, afectiv și comportamental și diminuării capacității deținuților de a mai comite infracțiuni, precum și reintegrării socio-profesionale. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de circa 2700 persoane”, se arată în comunicat.

Potrivit datelor Direcției medicale, în Penitenciarul spital Pruncul au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 30 deținuți, iar 13 pacienți au fost escortați pentru investigații suplimentare la instituțiile medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În acelaşi timp, în urma acţiunilor privind combaterea introducerii în incinta instituțiilor penitenciare a obiectelor interzise, de către cetățeni, în cadrul controalelor, angajații au depistat un telefon mobil, ub litru alcool produs în condiții improvizate, doi litri bere, un litru divin, 1 IPOPD, 3 modeme WI-FI, 50 euro, un card de memorie și cinci accesorii. Totodată, a fost depistate patru pachete cu conținut necunoscut și opt pastile „Diazipeks”. Toate persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.