Social

ACUZAŢIILE ADUSE DIRECTORULUI LICEULUI „ORIZONT” AU FOST RETRASE, IAR MĂSURILE DE URMĂRIRE AU FOST ANULATE

11 aprilie, 2018

Acuzaţiile aduse directorului liceului moldo-turc „Orizont”, Turgay Şen, au fost retrase, iar măsurile de urmărire penală au fost anulate. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta anunţă marţi Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

„În rezultatul efectuării mai multor acțiuni de urmărire penală, s-a constatat lipsa în acțiunile Turgay Șen Mustafa a elementelor infracțiunii, fapt care a determinat adoptarea acestei soluții procesuale”, se menţionează în comunicat.

După cum a informat anterior INFOTAG, Turgay Şen a fost reţinut de poliţiştii de frontieră pe 31 martie, când acesta urma să plece cu avionul de la Chişinău la Bucureşti pentru a participa la o conferinţă.

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, iar apoi angajaţii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale l-au interogat timp de câteva ore. După ce a fost audiat, directorului i-a fost atribuită calitatea de bănuit şi a fost pus sub control judiciar.

Tot atunci, Turgay Șen, care este cetăţean al Turciei, a scris cerere pentru a i se acorda azil politic în Moldova. El consideră că este persecutat de autorităţile Tuciei din motive politice în cadrul urmăririi imamului Fethullah Gulen, acuzat de autorităţile turce de organizarea tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie 2016.

În acelaşi dosar, pe 29 martie, poliţia din Kosovo a reţinut şase cetăţeni turci, angajaţi ai colegiului „Mehmet Akif”. Profesorii au fost extrădaţi în Turcia. În legătură cu acest caz, premierul Kosovo l-a demis pe ministrul de Interne şi pe şeful serviciilor speciale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.11 14:14 Petrica
    Nu stiu, daca turci sa place asa ceva...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.