Social

ACTIVIŞTI PAS YOUTH ŞI PLATFORMA DA CER AUTORITĂŢILOR SĂ ASIGURE IGIENA ÎN INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT

13 aprilie, 2018

Activiştii de la PAS Youth şi Platforma DA cer autorităţilor "să asigure standarde minime de igienă în şcoli". Potrivit agenţiei INFOTAG, cererea a fost făcută joi, în cadrul flashmobului "Hârtie şi Săpun", cu participarea a 20 de activişti în faţa Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Activiştii au ţinut în mâini postere cu mesajele: "Hârtia şi săpunul nu e matematică superioară" şi "Unde-i proiectul pentru igienă?".

Membrul PAS Youth, îmbrăcat într-un costum de cosmonaut, Eugeniu Sinchevici, a spus că, la şedinţa Parlamentului din 23 martie, speakerul Andrian Candu a declarat că, dacă Partidul Democrat şi-ar pune drept scop ca Moldova să aibă propriul cosmonaut, atunci îl va avea.

"De aceea, consider că şi asigurarea şcolilor cu hârtie şi săpun trebuie să fie, de asemenea, o idee realizabilă", a declarat el.

Potrivit lui, se vor colecta peste o mie de semnături de la elevii din Moldova, "cerând de la Ministerul Educaţiei dotarea fiecărei instituţii de învăţământ cu hârtie igienică, săpun, dezinfectanţi şi mijloace de uscare a mâinilor.

"Ministerul trebuie să desfăşoare o analiză detaliată privind situaţia igienică în şcoli; să aprobe un regulament prin care lumea să cunoască care sunt standardele de igienă într-o şcoală, deoarece, potrivit unui studiu al Centrului Naţional pentru Sănătate Publică, 1 din 10 instituţii preşcolare şi şcolare nu corespund normelor sanitare minime, iar potrivit UNICEF, în doar 74% de instituţii există lavoare în cantină şi în doar 24% - la wc", a subliniat Sinchevici.

Conform sondajului recent printre elevi, în 70% de toalete şcolare nu este săpun, iar 60% din respondenţi au evaluat starea toaletelor din şcolile lor cu 1-4 puncte, pe o scară de la 1 la 10.

Preşedintele Organizaţiei de tineret a Platformei DA, Dinu Plângău, a afirmat că ar fi posibilă crearea unui fond pentru motivarea cadrelor didactice să rezolve această problemă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.