Social

POSTURILE TV AFILIATE PDM AU PROMIS SĂ NU REFLECTE CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE LOCALE

18 aprilie, 2018

Posturile de televiziune afiliate Partidului Democrat de la guvernare au promis să nu reflecte campania electorală pentru alegerile locale din 20 mai. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Potrivit declaraţiilor depuse la CCA, posturile Prime şi Publika TV, care aparţin media magnatului, liderului PDM, Vlad Plahotniuc, precum şi Canal 2 şi Canal 3, care aparţin consilierului său, Oleg Cristal, nu vor reflecta campanile electorale ale candidaţilor la alegerile din Chişinău şi Bălţi. Despre acelaşi lucru au anunţat şi posturile CTC Mega, Familia, Domashnii, Noroc, Vocea Basarabiei, precum şi câteva posturi regionale. În total, 28 de posturi de televiziune și 30 de posturi de radio au declarat că nu vor reflecta campania electorală. În legătură cu această decizie, CCA nu va monitoriza aceste canale.

Membrii CCA au propus ca lista canalelor monitorizate să fie suplinită cu posturile de televiziune Orhei TV şi BTV, însă, din motive tehnice, acestea nu au fost incluse în listă.

CCA a înregistrat 50 de cereri de la canale TV și de la 48 de posturi de radio referitor la viitoarea campanie electorală. Campania electorală va fi reflectată de: Moldova 1, TV Elita, Euro TV, TVC 21, Busuioc TV, BTV, RuTV Moldova, Orhei TV, Accent TV, ITV, Agro TV Moldova, NTV Moldova, Axial TV, Moldova 2, ProTV Chișinău, 8, RTR Moldova, Exclusiv TV, Jurnal TV, Ren Moldova, Popas TV și TV10.

Partidul Democrat a refuzat să înainteze un candidat la alegerile locale din Chişinău. În același timp, mass-media proguvernamentală promovează activ candidatura primarului interimar al Chișinăului, Silvia Radu. Ea colectează semnături pentru a se înscrie în calitate de candidat independent, însă deocamdată nu a depus documente la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chișinău. Termenul limită pentru depunerea documentelor expiră joi, 19 aprilie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.18 15:11 Stanislav
    Ei a primit asa comanda de la sus...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.