Social

VINERI, LA CHIŞINĂU AU IZBUCNIT ÎN ACELAŞI TIMP DOUĂ INCENDII DE PROPORŢII

20 aprilie, 2018

Vineri, la Chişinău au izbucnit în acelaşi timp două incendii de proporţii. Potrivit agenţiei INFOTAG, incendiile au izbucnit în regiunea Telecentru şi pe strada Ismail, în centrul oraşului.

Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Pușcașu, mai întâi a început să ardă acoperişul Institutului de Zoologie din cadrul Academiei de Știință. La stingerea flăcărilor au participat peste 50 de pompieri şi nouă autospeciale.

Aproximativ peste o oră, în timp ce pompierii se ocupau de incendiul de la Telecentru, a izbucnit un incendiu la un centru comercial amplasat pe strada Ismail. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri. Din cauza incendiului, poliţia a sista circulaţia rutieră pe străzile din apropiere. Lucrările de stingere a flăcărilor au fost dificile din cauza vântului puternic care extindea focul. Toate persoanele au fost evacuate din clădiri. Informaţii despre victime nu sunt.

În clădirea Institutului de Zoologie a ars complet acoperişul şi etajul cinci, iar celelalte etaje au fost afectate parţial. La centrul comercial arde căptușeala acoperișului şi pereţilor exteriori. Această clădire, construită în apropiere de blocuri locative, a mai ars în 2016. Atunci pompierii au spus că incendiul a izbucnit din cauza nerespectării securităţii antiincendiu, în urma controalelor au fost depistate numeroase neconcordanţe în sistemul de ventilaţie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.20 19:52 Dumitru
    Bine ca nu avem jertve omenesti...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.