Maib_Agro

Social

GUVERNUL VA ALOCA 3,7 MILIOANE DE LEI PENTRU ÎNLĂTURAREA CONSECINȚELOR CALAMITĂȚILOR NATURALE

25 mai, 2018
<mt_str50>

Guvernul va aloca 3,7 milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor calamităților natural din 2017. Decizia a fost luată în ajun, la Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de premierul Pavel Filip.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, vor fi alocate bunuri materiale în valoare de 1,37 mil. lei pentru lichidarea consecințelor ploilor cu grindină din 21 septembrie în satul Cunicea, raionul Florești. Din rezervele materiale de stat vor fi transmise 2,7 mii de foi de ardezie pentru reparația grădiniței și alte materiale de construcție pentru restabilirea clădirilor din localitate. În total, în satul Cunicea au fost deteriorate geamurile și acoperișurile a peste 400 de case și clădiri de menire socială.

Pentru înlăturarea pagubelor cauzate de ploile cu grindină din septembrie 2017, bunuri materiale în valoare de 77,7 mii de lei vor fi alocate pentru satul Cobîlea, raionul Șoldănești. De asemenea, în orașul Șoldănești, în urma daunelor cauzate de grindina și vijelia din 18-19 iunie 2016, vor fi reparate acoperișurile a două case de locuit, fiind alocate materiale în sumă de 138,6 mii de lei.

Totodată, 1,9 mil. lei vor fi destinate înlăturării pagubelor produse de ninsorile din aprilie 2017 în Grădina Botanică.

Membrii Comisiei au aprobat și alocarea a 93,1 mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor suportate de Ministerul Afacerilor Interne în procesul de înlăturare a consecințelor ninsorilor abundente din ianuarie 2018. Pentru a compensa cheltuielile suportate de MAI, dar și de Primăria Chișinău în procesul desfășurării lucrărilor de salubrizare în Bălți, a fost aprobată alocarea a 125,4 mii de lei.

Referitor la sumele necesare pentru înlăturarea consecințelor intemperiilor în sectorul agrar, premierul a solicitat verificarea repetată a informației privind cheltuielile suportate pentru a stabili sumele care urmează a fi alocate și a exclude utilizarea irațională a banilor publici.

„Prioritatea numărul unu este să avem grijă de oameni și să îi ajutăm în situațiile dificile în care se pomenesc în urma calamităților naturale. Totodată, acest sprijin reprezintă banul public, care trebuie cheltuit corect și rațional”, a subliniat Pavel Filip.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.25 13:21 Marec
    Era de unde si 10 000 000 de lei pentru asa ceva!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player