Social

ANSA A CONFIRMAT UN NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN RAIONUL ANENII NOI

12 iunie, 2018

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a confirmat luni un nou focar de pestă porcină africană la porci domestici, într-o gospodărie particulară situată la 1,5 km de localitatea Mereni, raionul Anenii Noi.

Surse din cadrul ANSA au comunicat pentru INFOTAG că, pe 8 iunie, Direcția raională pentru siguranța alimentelor a fost notificată despre apariția unor cazuri de îmbolnăvire a unor porci dintr-o gospodărie din Mereni, iar probele de laborator au confirmat diagnosticul.

Autorităţile locale şi experţii au elaborat un plan de măsuri pentru combaterea focarului. ANSA, prin structurile teritoriale de nivel raional, monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei.

INFOTAG precizează: În Moldova sunt în continuare active trei focare de pestă porcină africană: în localităţile Palanca (raionul Ştefan Vodă), Beşghioz (raionul Ceadîr-Lunga) şi Tvardiţa (raionul Taraclia). Ca şi mai înainte, focarele au izbucnit în Moldova după ce locuitorii din aceste sate au adus ilegal carne din Ucraina.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.