Social

LA SEDIUL JUDECĂTORIEI CENTRU S-AU ADUNAT ZECI DE PROTESTATARI, CERÂND APROBAREA REZULTATELOR ALEGERILOR PRIMARULUI DE CHIȘINĂU

18 iunie, 2018

În dimineața zilei de luni, în fața sediului Judecătoriei Centru din capitală s-au adunat zeci ce protestatari, susţinători ai Partidului Platforma DA, care au cerut aprobarea rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău din 3 iunie, câștigate de liderul partidului, Andrei Năstase.

Potrivit agenției INFOTAG, la ședința Consiliului Electoral de Circumscripție, reprezentantul Partidului Socialiștilor, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului responsabil de acest caz, Constantin Damaschin. El l-a suspectat pe judecător de atitudine părtinitoare, deoarece acesta a decis să examineze mai bine sesizarea socialiștilor, care au considerat că îndemnul lui Andrei Năstase în ziua alegerilor către alegători de a ieşi la vot este „agitație electorală”.

„Trebuie să avem în vedere că, dacă un astfel de apel este o încălcare, atunci ambii candidați în turul doi au comis aceeași încălcare. Ambii au îndemnat oamenii să vină la alegeri, despre acest fapt există diferite materiale, inclusiv pe rețelele de socializare. Apare întrebarea: dacă ambii candidați au încălcat legislația, atunci rezultatele trebuie fie anulate definitiv, fie aprobate, deoarece ambele încălcări se compensează?!”, s-a întrebat judecătorul.

Vitalie Miron a considerat că judecătorul trebuie să examineze cererea în fond, dar nu și în alt context. El a solicitat recuzarea judecătorului. Actualmente, examinarea cazului este continuată de judecătoarea Elena Costiuc. Ea a interzis filmarea ședinței și i-a rugat pe reprezentanții mass-media să părăsească sala.

Între timp, câţiva zeci de susținători ai lui Năstase au organizat o acțiune de protest în fața judecătoriei, scandând „Votul cetățeanului contează!”, „Andrei Năstase este primarul nostru!”, „Jos binomul Plahotniuc-Dodon!”, „Noi suntem pentru alegeri corecte!”.

Anterior, judecătoria a mai amânat ședința privind aprobarea rezultatelor alegerilor, care trebuia să aibă loc încă vineri, 15 iunie.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.18 14:53 Vasile
    Dl Nastase trebue sa stie - acum important este rabdare si inca o data - reabdare...
  2. 2018.06.18 14:58 Fima
    La Jurnal-TV deja am auzit ca dl Nastase este viitorul presedinte Moldovei.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.