Social

​MINISTRUL ECONOMIEI A CERUT CONDUCERII CFM SĂ NU ADMITĂ CONTRABANDA CU ŢIGĂRI

20 iunie, 2018

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cerut conducerii Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) să ia măsuri drastice cu angajații care comit și permit ilegalități.

Surse din cadrul ministerului au comunicat pentru INFOTAG că indicația vine după ce câțiva angajați de pe cursa internațională Chișinău-București au fost reținuți pentru contrabandă cu țigări.

„Astfel de acțiuni nu trebuie să fie admise. Rog organele competente să ia măsurile necesare, iar cei vinovați să fie pedepsiți corespunzător. De asemenea, cer conducerii CFM să ia măsuri drastice cu angajații care comit ilegalități și să intervină cu acțiuni concrete pentru combaterea și prevenirea traficului ilegal de țigări”, a punctat Gaburici.

Trei angajaţi ai CFM au fost reţinuţi după ce în vagonului trenului de pe cursa Chișinău-București au fost depistate 20 mii de ţigări. Acestea erau ascunse în podeaua vagonului. Organele de drept au mai găsit la domiciliul suspecţilor încă 380 mii de ţigări. Valoarea acestora este estimată la peste 290 mii lei.

Potrivit anchetei, suspecţii făceau de doi ani contrabandă cu ţigări. Aceştia riscă până la 10 ani de închisoare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.20 10:30 Stas
    Fara contrabanda ei nu au cu ce sa hranesc copii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.