Maib_Agro

Social

O ŞEFĂ DIN CONDUCEREA „INTER RAO EES”, ORIGINARĂ DIN MOLDOVA, A FOST ARESTATĂ PENTRU SPIONAJ ÎN FAVOAREA ROMÂNIEI

20 iunie, 2018
<mt_str50>

Membra Consiliului de administraţie al companiei ruse „Inter RAO EES”, Carina Ţurcan, originară din Moldova, a fost arestată pentru spionaj în favoarea României.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa rusă, în cadrul „Inter RAO EES”, ea era responsabilă de exportul şi importul de energie electrică, de activitatea Centralei de la Cuciurgan, care aparţine grupului, şi de furnizarea de energie electrică de la centrală pentru Moldova. Totodată, ea este preşedintele comitetului de conducere al „Inter RAO Lituania”.

Carina Ţurcan a fost reţinută la sfârşitul săptămânii trecute de ofiţerii serviciilor speciale, care de mai mult timp documentau activitatea ei. Aceştia o acuză de spionaj în baza cooperării cu oameni de afaceri ce au legături cu serviciile speciale ale României. Magistraţii instanţei din Lefortovo au acceptat cererea procurorilor ca Ţurcan să fie pusă sub arest preventiv până pe 13 august. Avocaţii au contestat această decizie, considerând că ea este nevinovată. Data examinării recursului nu a fost încă stabilită.

În cadrul acţiunilor operative au fost efectuate percheziţii la oficiul şi domiciliul managerului, la companie și la mai mulţi înalți funcționari de la Ministerul Energeticii. Potrivit ziarului „Kommersant”, unul dintre ei are calitatea de martor în cauza penală. El nu este suspectat de trădare de patrie, dar, în opinia anchetatorilor, el ar fi putut oferi neintenționat informații ce prezintă interes pentru serviciile speciale.

„Inter RAO” nu comentează reținerea, oficial Ţurcan este în concediu.

Carina Ţurcan are 43 de ani. Este absolventă a Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM) și a Consorțiului Spaniol de Universități IUP (MBA). Deţine cetățenia Rusiei. Din 2012 este membru al Consiliului de administrație al „Inter RAO”. Anterior aceasta a condus diviziunea geografică a companiei „Moldova, Ucraina, Romania”.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

 1. 2018.06.20 14:11 Marc
  Era foarte si foarte desteapta femeia, pacat ca anume asa santamplat.
 2. 2018.06.20 14:12 Oliviu
  Ea este mai bine cunoscuta la Tiraspol...
 3. 2018.06.20 14:13 Viorel
  Nu cred ca ea este vinovata, aici ceva este gresit.
 4. 2018.06.20 14:14 Malai
  Ce frumoasa este doamna Carina Ţurcan, plus desteapta!

adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player