Social

PREŞEDINTELE IGOR DODON VREA SĂ CONSTRUIASCĂ LA CHIŞINĂU O BISERICĂ ÎN CINSTEA PREACUVIOSULUI SERGHIE DE RADONEJ

19 iulie, 2018

Preşedintele Igor Dodon intenţionează să construiască la Chişinău o biserică în cinstea Preacuviosului Serghie de Radonej. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris miercuri pe pagina sa de facebook în legătură cu faptul că în această zi Biserica Ortodoxă sărbătoreşte „ziua aflării moaştelor Preacuviosului Serghie de la Radonej – unul dintre cei mai mari promotori ai credinţei ortodoxe şi unul dintre cei mai veneraţi sfinţi nu doar în Rusia, ci şi în întreaga lume ortodoxă”.

„Mereu am acordat o atenție deosebită față de cinstirea Preacuviosului Serghie pe plaiul moldovenesc. În anul 2014, la iniţiativa mea, din Lavra Sfintei Treimi din Serghiev-Posad, în Moldova a fost adusă icoana și moaștele Preacuviosului, la care au avut posibilitatea să se închine peste 200 de mii de concetăţeni de-ai noştri. În anul 2015, la Bălţi, a fost înălţat un monument în cinstea Preacuviosului Serghie, sfinţit de episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel”, a menţionat Dodon.

El a menţionat că Preacuviosul Serghie de la Radonej „a fost şi rămîne acea personalitate istorică şi spirituală, care apropie popoarele ortodoxe ale Moldovei şi Rusiei”.

„În acest an, la Chişinău, împreună cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril, intenționăm să sfințim locul şi să punem piatra de temelie a unei biserici ce va fi zidită în cinstea Preacuviosului Serghie de la Radonej. În prezent, se lucrează la determinarea locului potrivit pentru construcţie şi elaborarea proiectului viitoarei biserici”, a declarat Dodon.

Se preconizează că Patriarhul Kiril va veni la Chişinău la mijlocul lunii septembrie pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, care se va de desfăşura sub patronajul Preşedintelui RM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.19 09:57 Stas
    Dl Dodon, de ce nu vorbitia deja despre 300 de stadioane cara ati promis sa faceti in Moldova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.