Social

​ÎN MOLDOVA ESTE INTERZISĂ VÂNĂTOAREA DE CERBI, CĂPRIORI, BURSUCI ŞI UN ŞIR DE PĂSĂRI

03 august, 2018

În noul sezon de vânătoare, care începe la 18 august, în Moldova este interzisă vânătoarea de cerbi, căpriori, mufloni, bursuci, potârnichi, becaţina mare, porumbei de scorbură, culicul cu cioc subţire, sitarul de mal, culicul mare, toate speciile de păsări răpitoare şi în fondul ariilor naturale protejate de stat, din motivul densităţii insuficiente a populaţiilor respective.

Potrivit agenţiei INFOTAG, aceasta prevede o hotărâre de guvern, care a intrat în vigoare vineri.

Astfel, vânătoarea de mistreţi este permisă de la 29 septembrie până la 31 decembrie; iepuri de câmp – de la 25 noiembrie până la 30 decembrie; vulpi şi şacali – de la 18 august până la 26 februarie; porumbei (porumbelul gulerat, guguştiuc, turturică) – de la 18 august până la 30 decembrie; prepeliţe – de la 18 august până la 14 octombrie; fazani – de la 6 octombrie până la 13 ianuarie; gâşte (gârliţa mare, gâsca de vară), raţe (raţa mare, raţa lingurar, raţa pestriţă, raţa cu cap castaniu, raţa mică, raţa cârâitoare), lişiţe, găinuşe de baltă, culici (sitar de pădure, nagîţ, becaţina mică, becaţina comună) – de la 22 septembrie până la 30 decembrie.

În fondurile cinegetice ale terenurilor preponderent neîmpădurite, gestionate de asociațiile vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova, vânătoarea va fi organizată în zilele de miercuri, sâmbătă, duminică și în zilele de sărbători, iar în fondurile cinegetice din fondul forestier gestionat de Agenția „Moldsilva” – pe tot parcursul săptămânii.

Vulpile şi şacalii pot fi vânaţi fără limită. În acelaşi timp, cota de vânătoare pentru iepuri este de 15,7 mii, fazani – 20 mii, gâşte – 1,8 mii. Limita de vânătoare pentru mistreţi este de 314 capete, iar la sfârşitul vânătorii, toţi mistreţii vânaţi trebuie supuşi unei expertize sanitar-veterinare pentru excluderea pestei porcine africane.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.