Social

FORŢELE DE ORDINE AU DECONSPIRAT O GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN JAFURI ȘI TÂLHĂRII, ORGANIZATĂ DE UN FOST POLIŢIST

08 august, 2018

Forţele de ordine din Moldova au deconspirat o grupare specializată în jafuri și tâlhării, organizată de un fost poliţist.

Potrivit agenției INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Denis Rotaru, a menţionat că s-a stabilit că gruparea criminală fura bani și bijuterii din safeuri și din terminale de plată de pe teritoriul întregii republici, fiind documentate cel puţin 17 infracţiuni.

„Membrii grupării foloseau experiența operațională a liderului lor. El cunoştea bine metodele de activitate a poliției, subdiviziunile păzite ale întreprinderilor comerciale. De exemplu, toate infracţiunile nu durau mai mult de un minut. Pentru următorul jaf, hoţii ieşeau mereu în haine diferite, cu mănuși, schimbau mașinile, comunicarea se făcea nu prin telefoane mobile, ci prin staţii speciale, pe care le aveau doar membrii grupării”, a explicat el.

Procurorul a spus că au fost reținuți cinci membri activi ai grupării, ce aveau rolul de executori.

Suspecții au vârste cuprinse între 22 și 31 de ani, doi dintre care anterior au fost judecați pentru infracțiuni patrimoniale și sunt din Strășeni, Leova, Cantemir și Comrat.

Potrivit informațiilor acumulate până în prezent, fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigatori sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate, executori și persoane care achiziționau bunurile infracționale cu activitatea în domeniul caselor de amanet.

Procurorul a precizat că, după un şir de jafuri în Moldova, infractorii intenţionau să-şi desfăşoare activitatea criminală şi în Uniunea Europeană.

Suma totală a pagubelor provocate de către grupul criminal organizat constituie circa 2 mil. lei. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.06 14:50 Florea Stefan Bogdan
    Fănel Cuți, Georgel Ninel Toader, Marian Gabriel Toader, Ionuț Daniel Mihalcea sunt patru brăileni acuzați că făceau parte dintr-o grupare de hoti.Florea Stefan Bogdan

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.