Social

POLIȚIA RUTIERĂ VA SPORI CONTROLUL PENTRU SIGURANȚA ÎN TRAFIC

09 august, 2018

Inspectoratul Național de Patrulare al MAI intenționează să intensifice în august controlul pentru siguranța în trafic pe drumurile republicii. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat joi, în cadrul unei conferințe de presă, șeful direcției INP, Pavel Apostol.

Potrivit lui, este vorba despre o creștere a numărului echipajelor de patrulare, a mașinilor-capcane, activizarea cooperării cu șoferii și pasagerii în locurile de intrare și ieșire din țară, desfășurarea operațiunii „Nopți albe”, distribuirea literaturii speciale.

„Trebuie să înțelegem că, la sfârșitul verii, cetățenii pleacă la odihnă. În afară de aceasta, ei se deplasează cu mașinile proprii, fie că merg în ospeție, fie că revin acasă. Numărul accidentelor crește din trei motive: depășirea limitei de viteză, conducerea în stare de ebrietate și oboseala șoferului, atunci când el adoarme la volan”, a explicat polițistul.

El a amintit că la sfârșitul lunii iulie au intrat în vigoare modificările la Codul de procedură penală și Codul contravențional, care înăspresc semnificativ pedeapsa pentru conducere, de exemplu, în stare de ebrietate.

„Dacă un inspector va depista pe un șofer beat la volan, el are tot dreptul să-i retragă permisul de conducere și să-i interzică deplasarea prin țară. Instanța trebuie în 72 de ore să ia o decizie referitor la acest fapt. Reieșind din normele modificate, șoferul beat poate să fie lipsit de permisul de conducere până la cinci ani. Acesta îi va fi returnat numai după ce va susţine din nou examenul de conducere (partea teoretică și practică) şi va frecventa cursurile despre nocivitatea consumului de alcool și droguri. Dacă toate cele trei condiții vor fi îndeplinite, permisul poate fi restabilit”, a spus poliţistul la conferința de presă.

Potrivit INP, în primele șapte luni ale anului 2018, pe teritoriul Moldovei s-au înregistrat 1350 de accidente rutiere, în care și-au pierdut viața 146 de persoane, iar 1645 au fost traumatizate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.