Social

AMBASADORUL JAPONIEI A VIZITAT SECŢIA DE CHIRURGIE A SPITALULUI PENTRU COPII DIN BĂLŢI, MODERNIZATĂ CU SPRIJINUL GUVERNULUI NIPON

13 august, 2018

Ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii, a vizitat secţia de chirurgie a spitalului pentru copii din Bălţi, modernizată cu sprijinul Guvernului nipon.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al administraţiei Bălţi, pentru procurarea echipamentelor medicale moderne, Guvernul Japoniei a oferit un grant în valoare de $122,5 mii. Astfel, instituția medială a fost dotată cu un diatermocoagulator, trei lămpi chirurgicale și trei mese chirurgicale electrice pentru intervenții chirurgicale generale, un motor chirurgical ortopedic și alt aparataj necesar.

Oaspetele a fost întâlnit de conducerea primăriei şi a spitalului.

„Îmbunătățirea calității serviciilor medicale și educaționale publice în Republica Moldova este una dintre prioritățile Japoniei”, a spus diplomatul.

În 2017, secţia chirurgie a departamentului de pediatrie al spitalului municipal a efectuat peste 800 de intervenţii chirurgicale la copii cu vârsta de până la 18 ani. Noul echipament va permite creșterea acestei cifre și îmbunătățirea calității serviciilor medicale atât pentru cei 54 mii de copii din Bălţi, cât și pentru copiii din 10 raioane de la nordul Moldovei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.13 13:49 Ilie
    Este bine pentru copii si parintii, chear si pentru autorotatii de la Balt.
  2. 2018.08.13 13:53 David
    Toate proecte care sa face la noi in Moldova Japonia au efect mare, efect economic si social. Ce inseamna numai proect 2KR pentru agricultura Moldovei!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.