Social

CETĂȚENII MOLDOVEI SUNT INVITAȚI „SĂ-I GĂTEASCĂ DE ȘCOALĂ” PE 50 DE COPII DIN FAMILII SOCIAL-VULNERABILE

16 august, 2018

Până pe 31 august, în Moldova are loc o campanie de donații pentru a-i pregăti de școală pe 50 de copii din familii social-vulnerabile. Campania este lansată de Centrul de Informare și Resurse „PRO BONO”, Fundația Youth Development for Innovation și platforma Sprijină.md.

Solicitat de agenția INFOTAG, coordonatorul campaniei, Nistor Lazăr, a spus că există două posibilități de a-i susține: de a dona un ghiozdan cu cele necesare, pregătit de cetățean personal, ori de a susține proiectul financiar pe platformă. De ajutor vor beneficia copiii din localitățile Tohatin din municipiul Chișinău și din satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

„Geanta trebuie să conțină 20 de caiete simple, un caiet de muzică, o mapă pentru desen, un penar, un set de creioane colorate, 5 pixuri, acuarelă și 2 pensule, clei uscat, creioane simple, riglă, set de învelitori, radieră, ascuțitoare și alte lucruri necesare unui elev”, a spus el.

Potrivit lui, campania mizează pe ajutorul oamenilor de a colecta suma de 25 de mii de lei sau ghiozdanele cu rechizitele școlare necesare pentru copiii în vârstă de 8-14 ani. Valoarea unui ghiozdan cu toate cele necesare este circa 500 de lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.16 11:18 David
    Chiar 10 lei joaca rol important.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.