Social

ÎNCĂ 55 DE VOLUNTARI DIN SUA VOR ÎMPĂRTĂȘI CUNOȘTINȚELE CU TINERII MOLDOVEI

16 august, 2018

Joi, al 33-lea grup de 55 de voluntari ai Corpului Păcii au depus jurământul.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ambasadei SUA în RM, ei au venit în Moldova pe 6 iunie și au finalizat un program de instruire intensivă pentru a deveni profesori de limbă engleză și educație pentru sănătate, consultanți în dezvoltare comunitară și organizațională în întreaga țară.

Directorul interimar al Corpului Păcii în Moldova, Anna Todorova, a declarat în cadrul ceremoniei că pe parcursul instruirii, voluntarii au locuit în familii gazde și au studiat limba română și, în continuare, ei „vor învăța mai multe despre cultura moldovenească, dar și vor împărtăși din cultura americană elevilor și comunității”.

Ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit, a declarat că voluntarii urmează să meargă în comunitățile moldovenești și „să înceapă o muncă dificilă și, în același timp, plină de satisfacție”.

Potrivit lui, jurământul de astăzi este „doar începutul călătoriei voluntarilor Corpului Păcii, care va dura câțiva ani”.

INFOTAG precizează: Odată cu înfiinţarea Corpului Păcii de către Preşedintele John Kennedy pe 1 martie 1961, peste 220 de mii de americani şi-au desfăşurat activitatea în 140 de ţări gazdă. Pentru a deveni voluntar al Corpului Păcii, trebuie să fii cetăţean al SUA şi să ai vârsta de minim 18 ani. Serviciul de voluntar în cadrul Corpului Păcii este un angajament de 27 de luni şi misiunea agenţiei este de a promova pacea, prietenia şi buna înţelegere între poporul american şi alte popoare ale lumii. Activitatea voluntarilor în Moldova a început în 1993.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.