Social

VINERI ÎN MOLDOVA ÎNCEP ZILELE DIASPOREI

17 august, 2018

Vineri în Moldova încep Zilele diasporei. Surse din cadrul Biroului Relaţii cu Diaspora au comunicat pentru INFOTAG că evenimentul începe cu cea de-a opta ediţie a Congresului Diasporei, la care vor participa peste 140 de cetăţeni ai Moldovei care locuiesc peste hotare, precum şi reprezentanţi ai conducerii republicii.

În cadrul Congresului vor avea loc discuții multilaterale cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Sâmbătă va avea loc Cupa diasporei la minifotbal, cu participarea a patru echipe sportive: a Diasporei, Guvernului, Asociației Presei Sportive și a Asociației Tinerilor Românilor din afara granițelor.

Duminică va demara programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediția a VI-a. Evenimentul este dedicat copiilor și tinerilor din diasporă și celor din Republica Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor din diasporă cu țara de origine.

Pe parcursul a șapte zile, participanții la DOR vor fi încadrați în multiple activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istorie și culturii etc.

Organizând anual astfel de evenimente, Guvernul speră să implice diaspora și societatea civilă a Republicii Moldova în dezvoltarea durabilă a ţării, să consolideze capacităţile diasporei și să stabilească relaţii cu concetățenii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.17 11:13 Fima
    Noi trebue sa spunem mersi diasporei care tremite $1 000 000 000 acasa si noi putem cu ajutorul acesti bani sa dezvoltam Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.