Social

PRIMĂRIA VA ALOCA MAI MULȚI BANI PENTRU REPARAȚIA GRĂDINIȚELOR DIN CHIȘNĂU, DECÂT ÎN ANUL PRECEDENT

20 august, 2018

În acest an,aproximativ 49 de mil. lei vor fi alocați pentru repararea grădinițelor din Chișinău, ceea ce constituie de trei ori mai mult, decât în 2017. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat, luni, în cadrul ședinţei operative Primarul general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu.

Potrivit lui, desfăşurarea procesului de reparaţie în instituţiile de educaţie timpurie din municipiul Chişinău presupune repararea a 61 cantine (11,5 mil. lei), 90 unități sanitare (12,2 mil. lei), 20 acoperișuri (5 mil. lei), spălătorii, centre medicale și terenuri de joacă pentru copii (5,4 mil. lei), precum și înlocuirea ușilor și a ferestrelor (2,6 mil. lei).

El a menționat că grădinița №2 a fost returnată municipalității printr-o hotărâre judecătorească, iar în viitorul apropiat urmează a fi estimate costurile pentru deschiderea instituției.

„Anul viitor, încă cinci grădinițe își vor relua activitatea. În prezent acestea se află în proces de returnare municipalității (№28, №128, №112, №166, №48)”, a promis Ruslan Codreanu.

El a criticat activitatea departamentului de învățământ pentru achiziții publice, precum că în mai multe grădinițe concediul a fost prelungit până la mijlocul lunii septembrie, iar părinții sunt nevoiți să caute diverse soluții, unde să lase copiii în timp ce sunt la lucru.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.