Social

PROTESTUL MIŞCĂRII DE REZISTENŢĂ NAŢIONALĂ „ACUM” S-A DESFĂȘURAT LÂNGĂ MONUMENTUL LUI ȘTEFAN CEL MARE

26 august, 2018

Protestul masiv organizat de Mişcărea de Rezistenţă Naţională „ACUM” s-a desfășurat lângă monumentul lui Ștefan cel Mare. După cum a relatat corespondentul INFOTAG din centrul capitalei, pentru a evita eventuale ciocniri cu activiștii Partidului „Șor”, care au organizat o contramanifestație, liderii Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” au fost nevoiți să instaleze o scenă și să mute protestul în fața monumentului.

Manifestația susținătorilor Partidului „Șor” a durat aproximativ o oră, ulterior participanții au încins o horă și au primit pungi pline cu alimente.

După ce a ținut un discurs pe scena din PMAN, Ilan Șor a fost escortat prin spatele clădirii Guvernului. Acesta a fost însoțit de mai multe persoane îmbrăcate în civil, iar poliția i-a asigurat calea spre automobilul care îl aștepta. El a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, iar susținătorii Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” au scandat în adresa lui „Hoț!”, „La închisoare!”.

Protestatarii „ACUM” au mers într-un marș pe străzile Chișinăului, după ce au revenit în PMAN.

În cadrul marșului de protest, organizatorii au mulțumit suținătorilor pentru „răbdarea și înțelepciunea lor”, ceea ce a permis evitarea ciocnirilor cu susținătorii Partidului „Șor”.

„Suntem oameni educați! Oameni cu demnitate și onoare! Cineva vrea ca această societate să fie dezbinată și să se bată unii cu alții. Noi nu vrem ciocniri și lupte! Am anunțat un protest civic, pașnic, civilizat, o continuare a protestelor noastre de pe parcursul a trei luni de zile. Vom protesta pașnic și ne vom atinge scopul!”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Chiril Moțpan.

Primarul satului Capaclia, Alexei Busuioc, a menționat că „duminică, prin intermediul lui Ilan Șor, autoritățile au pregătit o provocare grandioasă”.

„Am reușit să evităm vărsare de sânge. Am arătat că vom protesta doar pe cale pașnică. Autoritățile au frică de acest lucru. Ei înțeleg foarte bine că astfel noi vom învinge, iar regimul va cădea!”, a declarat el.

Deputat în primul Parlament, Vasile Şoimaru, a amintit că acum 27 de ani, pe 27 august, în PMAN a avut loc o manifestație în sprijinul independenței, iar deputații au semnat Declarația privind independența Republicii Moldova.

„Din păcate, nu a mai rămas nimic din această declarație. Au furat totul! Ne-au furat independența, libertatea, democrația! Dar, acest regim nu a reușit să ne fure un singur lucru - demnitatea. Datorită acestui fapt vom protesta în continuare și vom renaște”, a spus el.

La protestul din PMAN au participat și reprezentanți ai diasporei moldovenești din Italia, Spania, Statele Unite, Marea Britanie și alte țări. În paralel cu protestul din PMAN, și în mai multe orașe din Europa vor avea loc proteste. Moldovenii din diasporă, care nu au reușit să revină în țară, au anunțat despre organizarea mai multor manifestații astăzi, în semn de solidaritate cu protestul de la Chișinău. Astfel, vor avea loc manifestații la Londra, Paris, Berlin, Frankfurt pe Main, Milano, Bruxelles etc.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.26 20:12 Eva
    Eto bila horoshaea trenirovca pered predstoeashimi protestami oseniu, na kotorie doljni viiti sotialisti i Partidul nostru...
  2. 2018.08.26 20:15 Grigore
    Nu stiu cum in asa situatia PDM vre sa obtina victoria pe 24 februarie?
  3. 2018.08.26 20:16 David
    Ei sunt urmasii lui Stefan cel Mare?
  4. 2018.08.26 20:33 Efim
    Este foarte si foarte binne ca nu a fost procari si singe...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.