Social

LIDERII PARTIDELOR DE DREAPTA AU ÎNDEMNAT PROTESTATARII SĂ RĂMÂNĂ PESTE NOAPTE ÎN CENTRUL CAPITALEI

26 august, 2018

Liderii opoziției de dreapta au îndemnat protestatarii să rămână peste noapte în centrul Chișinăului. După cum a relatat corespondentul INFOTAG, de la protest, despre aceasta ei au declarat, duminică seară, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

„Trebuie să rămânem în PMAN, pentru ca să fim primii care vor sărbători Ziua Independenței. Este sărbătoarea noastă, a populației, nu a uzurpatorului. Vom petrece această noapte de libertate ca un pas spre a recâștiga țăra furată”, a declarat vicepreședintele Platformei „Demnitate şi Adevăr” (DA), Alexandru Slusari.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, și-a exprimat indignarea în legătură cu faptul că „autoritățile au furat un miliard de dolari din trezoreria statului, au transformat țara într-o mașină de spălat pentru banii murdari, au uzurpat puterea și au acaparat instituțiile statului”.

„Această putere trebuie să demisioneze. Oameni care conduc țara ne-au demonstrat că pentru ei nu există nimic sacru. Am fost convinși astăzi de acest lucru, când guvernarea a vrut să transforme protestul într-o baie de sânge. Dar, noi nu am acționat conform scenariului lor”, a spus Năstase, exprimând recunoștință pentru comportamentul decent al oamenilor, care permis evitarea provocărilor.

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a menționat că „astăzi în PMAN au fost mai puțini oameni, decât acum 27 de ani, când a fost proclamată independența Republicii Moldova”.

„Mulți au fost nevoiți să părăsească țara. Și noi nu am fi vrut astăzi să fim aici. Dar am venit, pentru că nu mai putem continua așa, am venit să protestăm. Nu mai putem trăi astfel. Lupta noastră devine din ce în ce mai complicată, dar nu vom ceda. Țara ne aparține! Trebuie să construim o nouă țară în care nimeni nu poate fi mai presus decât legea!”, a declarat Sandu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.27 13:14 Nina
    Este mare pacat ca in piata nu a fost 500 000 de mii de oameni...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.