maib_esspreso

Social

PREMIERUL A CRITICAT ACTIVITATEA MINISTRULUI AGRICULTURII

13 septembrie, 2018
<mt_str50>

Prim-ministrul Pavel Filip a criticat dur activitatea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, din cauza lipsei măsurilor de combatere a ambroziei şi a „acţiunilor dubioase în jurul căminelor Universităţii Agrare”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, la şedinţa Guvernului, premierul a amintit că săptămâna trecută a cerut Ministerului Agriculturii să elaboreze un proiect pentru includerea ambroziei în lista plantelor interzise, însă ministerul, în loc de proiect, a expediat informaţii din Wikipedia.

„Eu am făcut lucrul în locul Ministerului Agriculturii. Aceasta este legea din România, vă rog frumos copiați-o și haideți să o aprobăm. Și rog ca funcționarii de la ministerul dumneavoastră să se ocupe de lucruri mai serioase decât să caute pe Wikipedia informații despre ambrozie și să-mi expedieze note informative”, a spus premierul.

Filip a mai spus că a fost sesizat în legătură cu situația în care s-au pomenit un șir de studenți de la trei cămine de la Universitatea Agrară, care, cu puțin timp înainte de începerea anului de învățământ, au fost puși în situația să fie mutați în alte cămine, chiar dacă unii și-au făcut reparație în camere.

„Domnule ministru, este cazul să anulați acest ordin și să le dați posibilitatea studenților să stea unde se simt bine. Am semnat și o dispoziție în acest sens. Să nu faceți economii pe studenți, economiile le puteți face în sistemele de irigare despre care am vorbit. Multe milioane de lei puteți găsi acolo, bani cu care am putea începe proiecte. Eu înțeleg că acesta este un cartier (teritoriul căminelor) foarte bun, foarte mulți râvnesc acest cartier dintre străzile Pușkin și Grigore Vieru. Nu vă chinuiți, pentru că nu va trece prin Guvern niciun parteneriat public-privat. Nimeni nu va pune mâna pe acest teren!”, a subliniat Filip.

Ministrul a vrut să răspundă şi să dea explicaţii, însă premierul nu i-a permis să vorbească, spunând: „Eu nu v-am întrebat nimic acum!”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.13 10:20 Efim
    Bravo dl Filip, jos palaria!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.