Social

PREŞEDINTELE MOLDOVEI ŞI BAŞCANUL GĂGĂUZIEI SE BUCURĂ DE CEA MAI MARE ÎNCREDERE PRINTRE LOCUITORII AUTONOMIEI

10 octombrie, 2018

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, se bucură de cea mai mare încredere printre locuitorii autonomiei, acumulând câte 70% din voturile participanţilor la un sondaj realizat de compania CBS-AXA împreună cu Institutul de Politici Publice.

Potrivit agenţiei INFOTAG, rezultatele sondajului au fost prezentate marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Comrat.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi consideră că lucrurile în Găgăuzia merg în direcţia corectă (50,9%), iar 28,7% - în direcţia greşită.

În autorităţile locale au încredere până la 60% din respondenţi, iar 23% au încredere în biserici. Pe ultimul loc după nivelul încrederii se află partidele politice din ţară.

La întrebarea în cine dintre politicieni au cea mai mare încredere în regiune, 27% dintre participanţii la sondaj au numit-o pe Irina Vlah, iar 2,8% - pe fostul deputat al Partidului Democrat, Nicolae Dudoglo. În acelaşi timp, 36% nu au încredere în nimeni, iar 27% nu au putut oferi un răspuns.

În opinia respondenţilor, cele mai importante probleme ale autonomiei care trebuie soluţionate sunt: crearea de locuri de muncă (78%), creşterea veniturilor cetăţenilor (67%), creşterea economică în regiune (53%).

Întrebaţi despre suficienţa pensiilor şi a salariilor pentru acoperirea cheltuielilor în gospodărie, 82% şi, respectiv, 72% dintre respondenţi au răspuns că "absolut insuficient".

Doar 16% dintre locuitorii autonomiei sunt interesaţi de politică.

Sondajul a fost realizat în Găgăuzia în perioada 19-28 septembrie de către compania CBS-AXA împreună cu Institutul de Politici Publice. La sondaj au participat 528 de persoane. Marja de eroare este de 4%.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.10 10:26 Grigore
    Noi, moldovenii, trebue sa avem presedinte Moldovei, da nu Gagauzie...
  2. 2018.10.10 10:30 Vlad
    De ce gagauzii iubesc atit de tare pe dl Dodon? Noi toti criticam pe dinsu, da ei sa lauda.
  3. 2018.10.10 10:32 Liviu
    Pina chind Igor Dodon este cel mai iubit in Moldova politician. El merita asa atitudine din partea cetatanii Republicii Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.